Victor Ponta, agent de influenţă al Moscovei! Victor Ponta, agent de influenţă al Moscovei!
„Cred că, astăzi, PSD, cu domnul Dragnea, cu domnul Ponta, manipulează într-un mod perfid”, a spus preşedinta PNL, Alina Gorghiu, duminică, la Reşiţa, într-o... Victor Ponta, agent de influenţă al Moscovei!
„Cred că, astăzi, PSD, cu domnul Dragnea, cu domnul Ponta, manipulează într-un mod perfid”, a spus preşedinta PNL, Alina Gorghiu, duminică, la Reşiţa, într-o conferinţă de presă prilejuită de lansarea candidaţilor liberali la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Am remarcat absenţa vechilor liberali din Caraş-Severin şi o sală plină de tineri. Asta dă speranţă partidului! „Nu cu manipulare şi dezinformare trebuie să-i hrănim pe români”, a spus Gorghiu”, şi mare dreptate a avut!
Reacţia acesteia vine în urma declaraţiilor lui Victor Ponta „care punea cap în cap creşterea salariilor cu creşterea cheltuielilor în Apărare”, fostul premier apreciind că impactul bugetar pentru creşterea salariilor în anul 2017, prin legea votată recent în Parlament, este mai mic decît cel pe care îl va avea majorarea bugetului pentru activităţile de apărare. „Este un mesaj, în opinia mea, iresponsabil, pe care PSD-ul l-a dat zilele trecute, pentru că, evident că nu se exclud. Putem să le avem pe amîndouă!”
Gorghiu le-a „reamintit” social-democraţilor că au semnat în 2015 un Pact Naţional pe Apărare, în care s-a prevăzut creşterea bugetului pentru acest sector la 2% din PIB, începînd cu anul 2018, pentru 10 ani!
”A fost o decizie asumată pe termen lung, care a pornit de la discuţiile cu partenerii României din NATO, luînd în calcul concluziile summitului NATO din Ţara Galilor din septembrie 2014. Evident, aceste angajamente sînt respectate de Partidul Naţional Liberal. (…) Cred că slăbirea capacităţii de apărare a României este, astăzi, un slogan periculos în gura PSD şi vă asigur că partidul pe care eu îl conduc nu va permite riscuri de securitate la adresa României, într-o etapă complicată la nivel regional, într-o regiune est-europeană cu probleme multiple în ultimii ani. În acest caz, PSD nu este doar populist, ci şi iresponsabil, deoarece renunţarea la alocările bugetare pentru Apărare pune în pericol nu doar securitatea naţională, ci anulează şi orice şansă de redresare a industriei naţionale de securitate, care se bazează tocmai pe participarea la aceste proiecte. Eu vreau să-l întreb pe domnul Dragnea dacă îşi asumă această declaraţie, dacă ştie care este consecinţa unei asemenea declaraţii din partea PSD şi dacă PSD mai susţine Pactul Naţional pe Apărare, pe care partidul domniei sale l-a semnat”, a precizat liberala care, la un moment dat a strecurat şi: „această declaraţie funcţionează ca o declaraţie a unui agent de influenţă pentru Moscova”, referindu-se la Victor Ponta!
Iată cum, de la Reşiţa se lansează în spaţiul public aceleaşi imagini stereotipe: Vestul-bun, Moscova-rea, imagini utilizate şi de Hillary Clinton în campania electorală pentru Casa Albă. Hillary a pierdut alegerile, americanii sancţionînd ŞI un astfel de derapaj! Nu m-aş mira deloc ca PNL-ul să aibă consilieri de campanie comuni cu Clinton. Adică, din aceeaşi „mamă educaţională”! Vestul-Bun, Moscova-rea sînt rostita la fel de puternic, la pachet cu Cioloş-bun, Dragnea-rău!
Mesajele de acest tip, împreună cu atacurile la adresa principalului competitor, PSD reprezintă vectorii de campanie electorală pe care i-am reţinut, pînă acum, la PNL, un partid care doreşte să obţină trei fotolii de deputaţi şi unul de senator în Caraş-Severin, pentru că mesajele personale ale candidaţilor au fost rostite sau timid şi cu teamă (Marcel Vela), sau automat ,ca o lecţie de drept roman (Valeria Schelean), sau scurt şi la obiect (Adrian Dacica, frumosul nebun idealist, exemplar, profesor de campioni, susţinut sincer doar de patru fete cucuiete în sala Casei de Cultură!) de către candidaţi utilizaţi de partid DOAR ca remorcher în actuala campanie.
Victor Ponta, agent de influenţă al Moscovei, şi Liviu Dragnea, baron de Teleorman care a sărăcit judeţul, vor fi, probabil, cele mai dure mesaje lansate de liberali în spaţiul public.
mb
 
Mario Balint

Mario Balint

Ziarist profesionist din 1990. Jurnalist, analist şi consultant de securitate. Activităţi jurnalistice în presa scrisă, televiziune, radio. Fondator de publicaţii, realizator de emisiuni. De peste 20 de ani, corespondent de război. Corespondent special al Radio România Actualităţi. În prezent, redactor şef la Radio România Reşiţa. Autor a 16 volume de proză, reportaj, fotografie şi eseu. Studii de jurnalism şi securitate.

%d blogeri au apreciat: