Aux armes citoyens… Păcatul originar Aux armes citoyens… Păcatul originar
La Marseillaise a fost compusă de Rouget de Lisle, la Strasbourg, în noaptea de 25 / 26 aprilie 1792, după declararea războiului cu Austria.... Aux armes citoyens… Păcatul originar
La Marseillaise a fost compusă de Rouget de Lisle, la Strasbourg, în noaptea de 25 / 26 aprilie 1792, după declararea războiului cu Austria. Titlul iniţial a fost Chant de guerre pour l’armée du Rhin. La 30 iulie 1792, melodia a fost cîntată de soldaţii republicani din Marsilia la intrarea lor în Paris, de acolo provenind numele La Marseillaise. La 14 iulie 1795, în mod oficial, La Marseillaise a devenit imnul naţional al Franţei. Refrenul reprezintă îndemnul suprem de trezire di letargie a nemulţumiţilor: Aux armes citoyens!
Acest text nu este despre Franţa şi despre puterea manipulatoare a liderilor ei: colonelul Charles de Gaulle, comandantul Armatei Francezilor Liberi, care număra DOAR 1500 de militari (dintre care 600 de legionari!) la începutul ofensivei Aliaţilor, a reuşit să impună Franţa între marile puteri cîştigătoare ale războiului! Există documente care demonstrează că după Campania din Nord şi regruparea în Anglia nici un singur ofiţer francez nu a dorit să se alăture lui de Gaulle, considerat un trădător!, preferînd să rămînă la ordinele Mareşalului Henri Philippe Benoni Omer Joseph Pétain… Acest text nu este nici despre Marine Le Pen, preşedinta Frontului Naţional, care visează să ajungă preşedintă formînd un trio pacifist cu Trump şi Putin.
Acest text vorbeşte despre Păcatul originar din Ţara Mea, România!
Păcatul originar apare în Noul Testament în Epistola lui Pavel către Romani 5:12: “De aceea, după cum printr-un singur om a intrat păcatul în lume, şi prin păcat a intrat moartea, şi astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor, din pricină că toţi au păcătuit.”
Este păcatul ultimilor 27 de ani în care detractori, mincinoşi, hoţi internaţionali s-au cocoţat la putere, TOŢI cu ajutor străin, ducînd o politică anti-naţională îndreptată împotriva poporului român, rupînd brutal realităţile naţionale şi impunînd direcţii care au sărăcit şi debusolat societatea în care trăim. Mulţi adepţi ai raţionalismului şi ai moralismului au ajuns la concluzia că nu are niciun sens să te opui unei astfel de intervenţii în forţă. Ei cred că societatea trebuie să înlăture anumite cătuşe morale şi să promoveze goana după profit, prin orice mijloc, pentru a valorifica potenţialul uriaş al României. Prin manipulare şi culpabilizare generală! Vă amintiţi de Traian Băsescu? „Toţi sîntem de vină”, hăhăia marinarul neoliberal!
Ca de obicei, viaţa e mai bogată, mai surprinzătoare decît fantezia! Guvernul lansează un război preventiv, pe baza unui mit: corupţia generalizată!  Sute de dosare apar peste noapte, ca ciupercile după ploaie. Curînd, totul se transformă într-o adevarată industrie care dă peste cap reperele pe care omul simplu, şi cel asistat social, şi cel care munceşte ca sclav în economia reală pe salariul minim pe economie, bani care nu-i ajung nici să-şi plătească utilităţile furnizate de nemţi, austrieci sau italieni, încearcă să le identifice în epoca post-comunistă!
Arestarea în plină campanie electorală a preşedintei Autorităţii Electorale ne induce mesajul că alegerile se pregăteau să fie fraudate. În favoarea cui? În favoarea PSD, evident, singurul partid care emite programe sociale în această campanie!
Se vorbeşte despre softul care numără voturile, că ar fi măsluit. Se induce credinţa în popor că alegerile din ultimii ani au fost furate. DE cine? De Traian Băsescu, personajul infiltrat în mesajul subliminal! Fostul preşedinte cu politică de bodegă, despre care am scris în urmă cu 10 ani că are un comportament de agent de influenţă al Moscovei, şi are cărui politici fanariote au vulnerabilizat România pe interior. Degeaba vorbesc analiştii de casă despre NATO, UE şi Parteneriatul Strategic cu Statele Unite! America şi-a adus în România doar două baze militare similare celor construite în Teatrele de Operaţii. CAPITALUL AMERICAN NU A VENIT! Şi doar CAPITALUL AMERICAN este GARANŢIA securităţii acestui spaţiu!
Pregătirea populaţiei pentru viitoarea mişcare, declararea fraudării masive a alegerilor din 11 decembrie, dacă nu iese cine trebuie!, are menirea şi de a acoperii ancheta în Dosarul Black Cube unde, conform stenogramelor publicate de Ion Cristoiu, este implicat un alt preşedinte. Actualul! Klaus Werner Iohannis!
Presa românească aservită ambasadei americane, mult prea preocupată să-l ridiculizeze pe Trump (la fel cum a fost preocupată să-i numească pe cei 17 milioane de britanici care au votat Brexitul, „idioţi care n-au avut habar ce votează”!), nu are timp să se aplece asupra acestor fenomene care, nu-i aşa, demonstrează că „România este ţara corupţiei generalizate unde numai DNA (care nu este încă partid politic!) poate face ordine!
Viaţa internaţională e guvernată de interese şi nu de sentimente. Ne-o dovedeşte, periodic, ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu, care pentru a nu ştiu cîta oară se pronunţă în calitate de agent comercial al Spitalului de la Viena. Care a încasat sume uriaşe din Bugetul Naţional de Asigurări de Sănătate de cînd domnia sa e ministru! Să prospere austriacul, iar spitalele româneşti, pe care nu dă doi bani (la propriu!) pot să moară în glorie! Recentul scandal cu transplantul de plămîni susţine afirmaţiile mele anterioare! Nu mai vorbesc despre arşii trimişi să moară afară din ţară, vulnerabilizînd capacitatea de apărare a ţării. Pe linie medicală!
Revin la Păcatul originar. Noţiunea de păcat este respinsă. Astăzi, cei care s-au cocoţat în fruntea bucatelor cu sprijinul serviciilor străine, ne fac să credem că ESTE BINE să fii trădător, ESTE BINE să-ţi huleşti ţara şi aproapele, ESTE BINE să fii anti-naţional, ESTE BINE să fii sărac, ESTE BINE să nu ai scrupule, ESTE BINE să vinzi tot ce ai: industrie, agricultură, sănătate, educaţie, părinţi, neamuri, în numele deficitului bugetar, al ratingului de ţară, al creşterii economice, al repatrierii profitului, ESTE BINE să te conducă ALŢII, pentru că, nu-i aşa, numai un principe străin dă valoare României!
Cabotini şi fanfaroni, francezii au dreptate: aux armes citoyens…
mb
Mario Balint

Mario Balint

Ziarist profesionist din 1990. Jurnalist, analist şi consultant de securitate. Activităţi jurnalistice în presa scrisă, televiziune, radio. Fondator de publicaţii, realizator de emisiuni. De peste 20 de ani, corespondent de război. Corespondent special al Radio România Actualităţi. În prezent, redactor şef la Radio România Reşiţa. Autor a 16 volume de proză, reportaj, fotografie şi eseu. Studii de jurnalism şi securitate.

%d blogeri au apreciat: