Multinaționalele din Caransebeș – de partea lui Sorin Grindeanu Multinaționalele din Caransebeș – de partea lui Sorin Grindeanu
Angajaţii „multinaţionalelor” din Caransebeş, plătiţi cu salarii modeste şi beneficiari direcţi ai măririi salariului minim pe economie, au protestat joi, în oraşul natal al... Multinaționalele din Caransebeș – de partea lui Sorin Grindeanu

0-CARANSEBES_16022017-MHB-BMTF-ECRONICA

Angajaţii „multinaţionalelor” din Caransebeş, plătiţi cu salarii modeste şi beneficiari direcţi ai măririi salariului minim pe economie, au protestat joi, în oraşul natal al premierului Sorin Grindeanu. Peste 2.500 de persoane s-au adunat, joi după-amiază, în faţa Catedralei Episcopale din municipiul Caransebeş, oraşul natal al premierului, pentru a-l susţine pe Sorin Grindeanu şi guvernul pe care acesta îl conduce. Deşi nu a fost organizat oficial de nici una din organizaţiile PSD din Caraş-Severin, la manifestaţie au fost prezenţi mai mulţi lideri judeţeni ai partidului. Preşedintele PSD Caraş-Severin, deputatul Ion Mocioalcă, a declarat că astăzi, organizaţia judeţeană se va întîlni într-un Comitet Executiv care va emite o rezoluţie de susţinere a premierului Sorin Grindeanu.

Prezent la manifestaţia din Caransebeş a fost şi preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, care a fost coleg de şcoală cu actualul premier. Participanţii la miting purtau pancarte cu lozinci precum: ”Caraş-Severinul susţine Guvernul Grindeanu”, ”Grindeanu nu uita, Banatul e de partea ta”, ”Ne dorim o Românie normală”, ”Eu, cetăţean, ofer şi doresc respect”, ”Grindeanu un premier pentru toţi românii”. Totodată, au fost pancarte şi de genul: ”Jos piromanul”, ”DNA, fără cucuvea” sau ”Jos Iohannis şi Sus Grindeanu”.

Oameni aşezaţi, bănăţenii de la munte s-au cam săturat de gîlceava perpetuă din politica dîmboviţeană şi au vrut să transmită un mesaj clar de susţinere a Executivului. De remarcat că la protestul din jurul statuii lui Miron Cristea – cel care în perioada 1 februarie 1938 – 6 martie 1939, a fost prim-ministru al României! – s-au adunat mai mulţi oameni decît în centrul Reşiţei la protestele anti-guvernamentale, semn că gugulanii ştiu să-şi apere oamenii trimişi în funcţii cheie!

”În această piaţă intră circa zece mii de persoane şi, după cum se vede, aproape jumătate este plină şi tot mai vin, pentru că Sorin Grindeanu este foarte îndrăgit în Caransebeş, pentru că Sorin Grindeanu s-a născut aici, iar oamenii îl susţin foarte puternic. După cum se poate vedea, multe din comunele învecinate municipiului Caransebeş au venit aici să-l susţină. Fiecare are cîte o pancartă prin care îşi manifestă susţinerea faţă de Guvernul Grindeanu. Părerea mea este că acest guvern trebuie lăsat să lucreze, pentru aceşti oameni, dar nu doar pentru ei, ci pentru întreaga Românie. Sînt o serie de măsuri care au fost luate în prima lună de guvernare. Ele pot continua, dacă acest guvern, cei care s-au instalat în ministere şi la Palatul Victoria sînt lăsaţi să lucreze”, a declarat deputatul Ion Mocioalcă, preşedintele social-democraţilor din Caraş-Severin.

Potrivit acestuia, toţi primarii din ţară au nevoie de Guvernul Grindeanu.

”Cred că nu doar primarii social-democraţi din Caraş-Severin doresc acest lucru şi nu numai cei 1.800 de primari PSD din ţară, ci toţi edilii din România au nevoie de Guvernul Grindeanu, au nevoie de sprijin, au nevoie de fonduri şi chiar mă bucur că, în sfîrşit, preşedintele ţării a promulgat bugetul, pentru că am întîrziat destul de mult, deşi noi am făcut tot ce a depins de Partidul Social Democrat şi de majoritatea parlamentară, pentru a avea acest buget în termen foarte scurt. Aşadar, în prezent putem să spunem că România are buget şi aşteptăm ca în zilele următoare, fiecare judeţ şi fiecare unitate administrativ-teritorială să aibă buget şi să poată lucra pentru cetăţeni. PSD, preşedintele partidului, premierul şi noi toţi ne dorim linişte pentru România, iar ceea ce s-a întîmplat acum la Caransebeş este o susţinere extrem de elegantă a unui premier tînăr, care poate să ofere mult României”, a precizat Mocioalcă.

”Mă bucur că, în Caransebeş, locul unde s-a născut premierul Sorin Grindeanu, are loc o asemenea manifestaţie a cetăţenilor din acest municipiu şi din întregul judeţ, de susţinere a Guvernului Grindeanu. Mă bucur că aici se scandează Grindeanu, Caraşul e de partea ta şi aş vrea să-i transmit lui Sorin, fostul meu coleg, să reziste, pentru că judeţul Caraş-Severin, municipiul Caransebeş este alături de el, suntem alături de un guvern legitim şi de un guvern votat în Parlamentul României de o majoritate care a cîştigat alegerile din decembrie 2016. Este un guvern legitim al României şi, prin urmare, ne dorim să guverneze, pentru că are datoria de a pune în aplicare programul cu care a venit în faţa cetăţenilor şi pentru care PSD şi partenerii de la guvernare au primit votul majorităţii românilor”, a subliniat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu.

La manifestaţie au fost prezenţi lideri PSD şi susţinători ai partidului din Caransebeş, Oraviţa, Oţelu Roşu, Bocşa, Moldova Nouă, Fârliug, Teregova, Turnu Ruieni, dar şi din alte comune apropiate Caransebeşului.

mb

Mario Balint

Mario Balint

Ziarist profesionist din 1990. Jurnalist, analist şi consultant de securitate. Activităţi jurnalistice în presa scrisă, televiziune, radio. Fondator de publicaţii, realizator de emisiuni. De peste 20 de ani, corespondent de război. Corespondent special al Radio România Actualităţi. În prezent, redactor şef la Radio România Reşiţa. Autor a 16 volume de proză, reportaj, fotografie şi eseu. Studii de jurnalism şi securitate.

%d blogeri au apreciat: