Artistul plastic și scriitorul Petru Vintilă Jr. a lansat la Reșița o carte fascinantă (audio) Artistul plastic și scriitorul Petru Vintilă Jr. a lansat la Reșița o carte fascinantă (audio)
Am avut ocazia, din nou facilitată de dr. Romeo Traian Dumitrescu, ca în preajma seratei de luna aceasta din salonul ”Științelor și Artelor”, să-i... Artistul plastic și scriitorul Petru Vintilă Jr. a lansat la Reșița o carte fascinantă (audio)

Am avut ocazia, din nou facilitată de dr. Romeo Traian Dumitrescu, ca în preajma seratei de luna aceasta din salonul ”Științelor și Artelor”, să-i iau un interviu pictorului, graficianului și scriitorului Petru Vintilă Jr. fiul marelui scriitor și gazetar Petru Vintilă, în fapt o discuție degajată și amplă despre personalitatea sa și, în special despre cartea pe care a adus-o la Reșița, în fapt un eveniment editorial. Este vorba de pseudoromanul ”Lucia Ferescu sau Steaua Dimineții”, apărut la Editura Compania. O carte inedită, care, pornind pe un fir narativ și propunând un personaj fantastic, trece prin marile idei ale lumii, ocupându-se de așa numitul aspect religios al fenomenului OZN. Cum am apărut, ce rost avem, unde suntem și spre ce ne îndreptăm, sunt câteva din întrebările incitante la care dorește să răspundă cartea lui Vintilă. De la marile mitologii la fizica cuantică, de la istoria Bucureștilor vechi la ufologie, un excurs fascinant prin marile probleme ale omenirii. Despre cartea lui Vintilă a vorbit, luni seara, la salonul dr. Dumitrescu, criticul timișorean Cornel Ungureanu dar au evocat personalitatea și cartea autorului unchiul acestuia, apreciatul pictor naiv Mihai Vintilă, dr. Romeo Dumitrescu dar și gen. (r) Adrian Marinescu. Mihai Vintilă Jr. este, de asemenea, nepotul lui Victor Kernbach, un mare mitologist și autor de SF român. Vă oferim aici varianta audio a discuției cu autorul.

https://soundcloud.com/daniel-botgros/petru-vintila-jrwma

DB

 

 

 

IMG_7393 IMG_7396 IMG_7385 IMG_7386 - Copy - Copy IMG_7388 IMG_7391 - Copy IMG_7392 - Copy - Copy

Daniel Botgros

Daniel Botgros

Ziarist profesionist din 1990. Activitate jurnalistică la publicaţiile Tinerii, Timpul, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Sud-Vestul, Măsura, Ziua de Vest. Redactor la televiziunea Terra Sat, redactor şi realizator de emisiuni la Radio România Reşiţa, realizator de emisiuni la Banat TV. Activităţi în domeniul PR. Autor a patru volume, de proză, reportaj şi eseu și al unui volum de jurnalism. Studii de jurnalism şi comunicare.

%d blogeri au apreciat: