Ca să-i facă să tacă, englejii i-au lăsat pe ruşi fără copeici Ca să-i facă să tacă, englejii i-au lăsat pe ruşi fără copeici
Despre faptul că mass-media este o armă distinctă în noul război hibrid, la fel precum artileria, iar jurnaliştii sunt un fel de infanterişti ai... Ca să-i facă să tacă, englejii i-au lăsat pe ruşi fără copeici
Despre faptul că mass-media este o armă distinctă în noul război hibrid, la fel precum artileria, iar jurnaliştii sunt un fel de infanterişti ai acestei arme, scriu de ceva vreme. De altfel, presa a constituit o armă redutabilă în mîini dibace, încă din secolul 19! Doar cu mass-media câştigi bătălia pentru minţile şi sufletele adversarilor tăi, dar şi a propriei populaţii.
În bătăliile propagandistice actuale TOTUL este permis: 16 jurnalişti şi-au pierdut viaţa în urma bombardării clădirii RadioTeleviziunii Sârbe (RTS) de către aviaţia NATO! RTS stătea în calea propagandei occidentale. Televiziunea a reprezentat vectorul preferat pentru diseminarea mesajelor propagandistice ale NATO, ea oferind posibilităţi aproape nelimitate de influenţare a milioanelor de telespectatori, printr-o combinaţie bine dozată a comentariului cu imaginea. Controlul și difuzarea informațiilor a devenit un cîmp de luptă sîngeros, iar jurnaliștii, victime ale părților aflate în conflict. Că lucrătorii mass-media sînt acum ținte, este deja un DAT, iar acest lucru a devenit posibil și cotidian odată cu bombardarea televiziunii publice sîrbe, la Belgrad în 1999 pentru a le opri difuzarea propriilor informații.
Pentagonul s-a aflat recent sub tirul criticilor după ce a stabilit, într-o recentă serie de instrucţiuni, că reporterii de război pot fi consideraţi, în anumite cazuri, combatanţi ilegali.
Să ai o opinie ALTA decît cea oficială, e nebunie curată! Şi, totuşi…
Nicio mirare că banca britanică NatWest a blocat conturile postului televiziunii ruse de stat Russia Today (RT) în Marea Britanie, a anunțat luni redactorul-șef Margarita Simonian, transmit Reuters și BBC.
 „Conturile noastre au fost blocate în Marea Britanie. Toate conturile noastre. Nu se poate face apel la această decizie. Trăiască libertatea de exprimare!”, a scris Simonian pe Twitter.
Redactorul-șef al Russia Today nu a precizat motivele pentru care conturile au fost blocate.
Potrivit RT, banca nu a dat nicio explicație pentru decizie. RT adaugă că întregul grup Royal Bank of Scotland (RBS), din care face parte NatWest, refuză să deservească RT.
Potrivit RT, NatWest a anunțat biroul din Londra al postului că „am efectuat recent o revizuire a aranjamentelor bancare pe care le aveți cu noi și am ajuns la concluzia că nu vom mai oferi aceste facilități”.
Banca a declarat că decizia sa este definitivă și „nu este pregătită să intre în nici o discuție”.
Ea adaugă că în scopul de „a menține presiunea”, ar putea lua în considerare sancțiuni suplimentare împotriva regimului syrian „și susținătorilor lor”.
Postul RT, care este condus de Kremlin, a fost sancționat anterior de Ofcom (Oficiul pentru Comunicații britanic n.r.) pentru informații părtinitoare. Acestea includ afirmații că BBC „a pus în scenă” un atac cu arme chimice pentru un buletin de știri privind Syria, amintește radio-televiziunea națională britanică (BBC).
Opaaa…
Mario Balint

Mario Balint

Ziarist profesionist din 1990. Jurnalist, analist şi consultant de securitate. Activităţi jurnalistice în presa scrisă, televiziune, radio. Fondator de publicaţii, realizator de emisiuni. De peste 20 de ani, corespondent de război. Corespondent special al Radio România Actualităţi. În prezent, redactor şef la Radio România Reşiţa. Autor a 16 volume de proză, reportaj, fotografie şi eseu. Studii de jurnalism şi securitate.

%d blogeri au apreciat: