Vino Acasă!România aplica un model vietnamez din 1963 Vino Acasă!România aplica un model vietnamez din 1963
Românii din străinătate care vor să se întoarcă în țară vor primi un grant de pînă la 50.000 de euro pentru a-și deschide o... Vino Acasă!România aplica un model vietnamez din 1963
Românii din străinătate care vor să se întoarcă în țară vor primi un grant de pînă la 50.000 de euro pentru a-și deschide o afacere, potrivit unui proiect de program guvernamental, care va fi lansat în dezbatere publică la începutul lunii septembrie, a declarat, pentru AGERPRES, Claudiu Vrînceanu, secretar de stat în Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri.  Programul va fi implementat de Ministerul Fondurilor Europene și va avea un buget total de 30 de milioane de euro, care vor proveni din fonduri europene, prin Programul Operațional Capital Uman. Fiecare beneficiar va primi până la 50.000 de euro, adică 90% din totalul investiției. Potrivit acestuia, viitorii antreprenori vor beneficia și de consultanță și training în afaceri.
Sigur, asta pentru că se apropie momentul alegerilor parlamentare, iar premierul Dacian Cioloş a dat verde intrării tehnocraţilor în politică! Cum anul trecut încă nu se vorbea precipitat de 11 decembrie, Senatul a adoptat o noua lege care îi obligă pe cei ce muncesc în străinătate să plătească impozit statului român , pe lângă cel care îl plătesc statului în care lucrează , 24% din salariu pe care îl obţin! Mai mult decît atât, cei care lucrează în alte ţări decît România, fie în UE sau în afara ei, la NEGRU (fără acte doveditoare), sunt obligaţi să se întoarcă în ţară dacă nu riscă să fie expulzaţi obligatoriu deoarece nu aduc nici un beneficiu ţării!
Sigur, votul Senatului reprezintă un fel de răzbunare pe Diaspora care „a votat” cu Iohannis de şi-a luat ţara înapoi cu vârf şi îndesat!
DE altfel, este foarte uşor să dai vina pe diaspora de toate nereuşitele tale, uitând că banii trimişi acasă de cei aproximativ 4 milioane de români care trudesc dincolo de graniţele ţării, reprezintă cea mai importantă investiţie străină în România! Cum nici o autoritate a statului NU ŞTIE EXACT (?) câţi români se află în străinătate, evident că nici votul din afară, postările pe reţelele de socializare, manipularea, grupurile de presiune şi liderii de grup şi de reţea nu pot fi verificate, că de controlat sunt controlate temeinic! Mă surprinde cum la fiecare rundă electorală, autorităţile române o tot dau cu „referendumul”, când statistici exacte se pot afla de la EVIDENŢA POPULAŢIEI că de aia e EVIDENŢĂ şi e plătită zilnic din bani publici! Sau nu? Iată, un subiect de anchetă jurnalistică!
Din păcate, în relaţiile publice pare că nimic nu se schimbă! Prostia asta cu bani pentru românii care vor să se întoarcă în ţară este identică cu Programul CHIEU HOI!, adică Vino Acasă! Programul a fost lansat la… Saigon în 1963, de JUSPAO, adică Joint US Public Affairs Office, sau, mai pe româneşte, Biroul Integrat de Relaţii Publice al SUA! Programul Chieu Hoi urmărea creşterea susţinerii populare faţă de guvernul vietnamez pro-american, din partea unei populaţii pronunţat vulnerabilă din cauza sărăciei şi corupţiei întregii societăţi!
Proiectul Vino Acasă s-a derulat în paralel cu operaţiunea Scrisori Otrăvite de la Prieteni care avea ca scop, pe scurt, discreditarea liderilor locali ai opoziţiei. Operaţiunea a fost pusă în practică de Unitatea Specială SOG – studies & observation group – OPS 33, care se ocupa şi de exploatarea la maximum a punctelor psihologice slabe ale adversarului. SOG exploata antipatia istorică între vietnamezi şi chinezi, creând tensiuni în această zonă!
Sigur, unii ar spune că România nu se află în război! Dacă e aşa, vă las pe voi să găsiţi similitudini între România 2016 şi Vietnamul din 1963…
 

mb

Sursa foto: 
Mario Balint

Mario Balint

Ziarist profesionist din 1990. Jurnalist, analist şi consultant de securitate. Activităţi jurnalistice în presa scrisă, televiziune, radio. Fondator de publicaţii, realizator de emisiuni. De peste 20 de ani, corespondent de război. Corespondent special al Radio România Actualităţi. În prezent, redactor şef la Radio România Reşiţa. Autor a 16 volume de proză, reportaj, fotografie şi eseu. Studii de jurnalism şi securitate.

%d blogeri au apreciat: