Marcel Vela – nevoit să forțeze în instanță întoarcerea sa la Consiliul județean Marcel Vela – nevoit să forțeze în instanță întoarcerea sa la Consiliul județean
Marcel Vela, proeminent lider PNL (vicepreședinte la nivel naâional) fostul primar al Caransebeșului, nu mai e bine primit în Consiliul județean, în calitate de... Marcel Vela – nevoit să forțeze în instanță întoarcerea sa la Consiliul județean

Marcel Vela, proeminent lider PNL (vicepreședinte la nivel naâional) fostul primar al Caransebeșului, nu mai e bine primit în Consiliul județean, în calitate de consilier județean, mandat pe care l-a câștigat la precedentele alegeri. Cel puțin de către consilierii PSD. După momentul alegerilor locale din iunie, Marcel Vela declarase că  a candidat pestru a deveni președinte al miniparlamentului județean dar a fost învins de social-democratul Silviu Hurduzeu, actualul președinte al CJ. Cu toate că, potrivit prevederilor legii electorale, președintele Conciliului este ales din rândul consilierilor județeni, unii lideri au candidat, chiar dacă neoficial, în ideea de a ajunge în fotoliul de președinte. Dezamăgit de ceea ce considera că a fost o trădare din partea consilierului Mihai Bona, care votase pentru PSD, facilitând astfel victoria lui Hurduzeu, a declarat că-și prezintă demisia din calitatea de consilier județean. A revenit, ulterior asupra deciziei, deși o prezentase în scris, spunând că dorește să-și anuleze demisia, de punând o plângere prealabilă. Președintele Silviu Hurduzeu nu a mai fost de acord și a inițiat o hotărâre de consiliu prin care a solicitat CJ respingerea actului depus de Marcel Vela. Acest lucru a căpătat concretețe marți, în timpul unei ședințe extraordinare a Consiliului județean. Toți consilierii au votat pentru respingerea plângerii prealabile a lui Vela, mai puțin, desigur, grupul consilierilor liberali. Astfel că Marcel Vela își va căuta dreptatea în instanță. Între timp, PNL a anunțat candidatura pe locul I a lui Marcel Vela la Senat, din partea liberalilor.

Intenția lui Marcel Vela de a reveni la Consiliul județean, observatorii  mai mult sau mai puțin avizați, susțin că ar fi dictată de mari interese economice, de investiții pe care un conflictual om de afaceri din vestul țării le-ar fi condiționat de prezența sa ”în joc”. Oricum, pentru Marcel Vela, aceste întâmplări politico-administrative nu par a fi tocmai de bun augur, mai ales în perspectiva alegerilor din toamnă. Pe care, însă, liderul liberal le va câștiga, totuși, cu siguranță.   

DB

Daniel Botgros

Daniel Botgros

Ziarist profesionist din 1990. Activitate jurnalistică la publicaţiile Tinerii, Timpul, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Sud-Vestul, Măsura, Ziua de Vest. Redactor la televiziunea Terra Sat, redactor şi realizator de emisiuni la Radio România Reşiţa, realizator de emisiuni la Banat TV. Activităţi în domeniul PR. Autor a patru volume, de proză, reportaj şi eseu și al unui volum de jurnalism. Studii de jurnalism şi comunicare.

%d blogeri au apreciat: