Idei de la cititorii noștri Idei de la cititorii noștri
Reproducem, în cele ce urmează, integral, un comentariu foarte interesant la un material al subsemnatului, intitulat ”Din colțul umilului contribuabil”, apărut pe eCronica, miercuri,... Idei de la cititorii noștri

Reproducem, în cele ce urmează, integral, un comentariu foarte interesant la un material al subsemnatului, intitulat ”Din colțul umilului contribuabil”, apărut pe eCronica, miercuri, 1 aprilie, comentariu aparținând unuia dintre cei mai fideli cititori ai noștri, dl Mihai Spranceană, președintele Cooperației Meșteșugăreștii Viitorul Reșița. Asemenea idei ale cititorilor trebuie neapărat să ajungă la ochii și urechile guvernanților. 

Mihai Spranceana

”Domnule Botgros,vă propun dumneavoastră personal și colegilor de la eCronica, să promovați două idei menite să rezolve problematica ridicată de dvs. aici. Unu: persoanele fizice,cu cod (cont) fiscal, semestrial să prezinte la DJFP de care aparțin o declarație tip, pe proprie răspundere,cu cheltuielile făcute pentru sine la care să anexeze,în ordine cronologică, toate facturile și bonurile fiscale.Din TVA-ul aferent acestora cetățeanul să primească înapoi 5-7-10 la sută în maximum 10 zile de la depunerea acestora. Doi: persoanele juridice care timp de 12 luni consecutive își plătesc la timp toate datoriile către stat să primească înapoi, după o verificare prealabilă, a 12-a parte din plățile efectuate.Și Trei: orice societate comercială, la cererea sa, să poată accesa, la orice bancă dorește, o Linie de Creditare pentru plata facturilor, într-o ordine propusă de societatea comercială. Cu câteva condiții printre care: a)să se angajeze că nu va lucra decât cu banca respectivă; b) să se angajeze că nu-și va diminua numărul de salariați existent; c) să se angajeze că profitul realizat va fi reinvestit în totalitate pe durata existenței înțelegerii; d) alte. Liniile de creditare să fie garantate de către un Fond de Garantare susținut și gestionat de către guvern prin Ministerul Dezvoltării.Vă garantez dvs. domnilor, și sunt dispus să ofer date matematice exacte, dar mai ales guvernanților noștri, că așa se vor rezolva: Evaziunea Fiscală, Blocajul Economic și Financiar, va Crește Consumul, vor Crește Încasările la Buget. Mai mult, vom avea o oglindă perfectă a Cheltuielilor.Și automat a VENITURILOR. Îi vom putea întreba pe cei care cheltuie mai mult decât câștigă OFICIAL de unde-s banii. Ce ziceți?”

Mihai Sprânceană

Sursa foto: krudave.com

Daniel Botgros

Daniel Botgros

Ziarist profesionist din 1990. Activitate jurnalistică la publicaţiile Tinerii, Timpul, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Sud-Vestul, Măsura, Ziua de Vest. Redactor la televiziunea Terra Sat, redactor şi realizator de emisiuni la Radio România Reşiţa, realizator de emisiuni la Banat TV. Activităţi în domeniul PR. Autor a patru volume, de proză, reportaj şi eseu și al unui volum de jurnalism. Studii de jurnalism şi comunicare.

%d blogeri au apreciat: