Nu trage domnu’ Ponta, sunt eu, evazionistul! Nu trage domnu’ Ponta, sunt eu, evazionistul!
Mare deranj cu băieţii ăştia de la ANAF. Cum vin ei, ca nişte arhangheli şi îi  aruncă în groapă pe toţi cei ce nu... Nu trage domnu’ Ponta, sunt eu, evazionistul!

Mare deranj cu băieţii ăştia de la ANAF. Cum vin ei, ca nişte arhangheli şi îi  aruncă în groapă pe toţi cei ce nu pot dovedi câţiva bănuţi uitaţi de un ospătar mahmur prin buzunare! Nu că ne-am lega de faptul că imberbul comisar n-ar avea voie să umble prin buzunarele adormitului de serviciu, dar spunem. Cum poţi tu, un terchea-berchea, un angajat de la buget, unul care nu ai prestat măcar o zi în sistemul privat, să vii şi să dispui asupra muncii mele?

De unde ştii dumneata, domnule comisar, dacă mi s-a ars gulaşul, dacă mi s-a spart o sticlă de vodcă sau un acelaşi adormit de ospătar mi-a spart o ladă de bere, fără a le trece pe bonul fiscal? Cum îţi permiţi, domnule comisar, să vii şi să mă tratezi ca pe un infractor? Pe mine, cel care plăteşte statului aproape sută la sută din tot ceea ce realizează? Pe undeva, domnule procuror Ponta, mă obligi să fur pentru picasoul lui Vâlcov. Trebuie să-mi iau şi eu ceva din munca mea de peste zi. Cui îi pasă că noaptea visez cu TVA, cu impozite, cu salarii, am coşmaruri cu ITM, DSP, DSV, OJPC etc? Dă-l dracului de patron! Au trecut 25 de ani de la ruperea de sistemul comunist dar, ideea a rămas: dă-i dracului de patroni! Nu este voie şi nu este permis să ne facem viaţa şi viitorul familiei pe propiile forţe. Nu, trebuie să vină tătucul stat care, în mărinimia sa iliescieană, ne mai lasă să respirăm o adiere de libertate.

 Pentru ce mai trăim noi, ăştia privaţii mici, decât pentru a plăti taxe şi amenzi statului? Stat care ne face autostrăzi, spitale grădiniţe şi şcoli, în visurile noastre cele mai frumoase, fireşte? Stat care se preface că face dreptate şi-l bagă pe Ion la răcoare pentru un furt de zeci de milioane de euro şi-l face scăpat după ce „scrie” câteva cărţulii dictate de şmenarii cu state vechi de puşcărie. Stat care trimite generaţii de medici, ingineri sau no name peste graniţă. Stat care îşi bagă basca în ei intelectuali sau mici întreprinzători. Stat care te trimite la dracu, dacă nu ştii regula comisionului de 20 la sută.

Şi, revin. Noi, ăştia micii întreprinzători, trebuie să plătim. Indiferent de regimul politic, indiferent de trendul economic. Noi suntem infractorii, noi suntem cei ce ne băgăm un Picasso în cur, în loc de hârtie igienică. Iertare domnule Ponta, că nu putem evaziona cât un  întreg buget.

DP

Sursa foto: paginadepolitica.ro

Dan Popoviciu

Dan Popoviciu

Ziarist profesionist din 1996. Redactor şi realizator de emisiuni la televiziunea Terra Sat, jurnalist la publicaţiile Sud-Vestul, 24 de Ore, fondator al ziarului Ghimpele, redactor la P(r)ostul Mare. În prezent, realizator de emisiuni la Vest TV Reşiţa. Autor al unui volum de proză. Studii de drept.

%d blogeri au apreciat: