Ion Mocioalcă ia portofoliul Apărării? Ion Mocioalcă ia portofoliul Apărării?
Cu toate că nu a dat un nume, fostul secretar al Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, actualmente proaspăt numit inspector general la Învățământ,... Ion Mocioalcă ia portofoliul Apărării?

Cu toate că nu a dat un nume, fostul secretar al Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, actualmente proaspăt numit inspector general la Învățământ, Ioan Benga, a arătat destul de transparent că noul ministru al Apărării e posibil să fie deputatul Ion Mocioalcă, președinte al PSD Caraș-Severin. Afirmațiile au fost făcute în premieră în emisiunea ”Dincolo de Aparențe” de pe Banat TV.  Ion Mocioalcă a absolvit în 2007 Colegiul Național de Apărare și este doctor în economie. Se spune că în calitate de șef al Comisiei de Apărare a Camerei Deputaților (pe care a condus-o în mandatul trecut) a avut o bună relație cu reprezentanții NATO. Mocioalcă ar fi al doilea ministru al apărării din Caraș, după Sorin Frunzăverde.

Dacă desemnarea sa în această demnitate se va produce, Ion Mocioalcă va avea de gestionat un minister mare și important, în context euro-atlantic dar și în ce privește actualele tensiuni între Rusia și acest flanc al NATO. Mai mult, Mocioalcă va avea de gospodărit inteligent pe cei doi la sută din PIB alocați Apărării, cu atât mai mult cu cât presiunea pentru achiziționarea de către România de armament și echipamente din partea unor puteri NATO este una în creștere. Nu în ultimul rând, am putea spera ca Ion Mocioalcă să se aplece și asupra IMR și UCMR, pentru a le putea cuprinde într-un context mai general de producție al Romarm.

Daniel Botgros

Daniel Botgros

Ziarist profesionist din 1990. Activitate jurnalistică la publicaţiile Tinerii, Timpul, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Sud-Vestul, Măsura, Ziua de Vest. Redactor la televiziunea Terra Sat, redactor şi realizator de emisiuni la Radio România Reşiţa, realizator de emisiuni la Banat TV. Activităţi în domeniul PR. Autor a patru volume, de proză, reportaj şi eseu și al unui volum de jurnalism. Studii de jurnalism şi comunicare.

%d blogeri au apreciat: