O sută de motive pentru care premierul Sorin Grindeanu trebuie susținut de către Banatul de Munte O sută de motive pentru care premierul Sorin Grindeanu trebuie susținut de către Banatul de Munte
A sosit timpul ca liderii PSD Caraș-Severin să iasă din canonul diplomației politice de subzistență și să transmită deschis, direct și fără echivoc sau... O sută de motive pentru care premierul Sorin Grindeanu trebuie susținut de către Banatul de Munte

A sosit timpul ca liderii PSD Caraș-Severin să iasă din canonul diplomației politice de subzistență și să transmită deschis, direct și fără echivoc sau  ocolișuri doleanța majorității edililor sociali-democrați, dar mai mult dorința unui județ, indiferent dacă orientarea populației este de stânga, de dreapta sau de centru. Schimbarea Guvernului Grindeanu, discutată în PSD  de câteva  săptămâni, e greu de înțeles pentru omul de rând, apare fără noimă.  Premierului i se impută  că nu aplică la virgula la programul de guvernare, așa cum a cerut Liviu Dragnea. Grindeanu a primit reproșuri de la social-democrați pe diverse motive, de la scandalul cu Legea salarizării, până la intârzierile legate de Fondul Suveran de Dezoltare și Investitii, dar artizanii mârșavelor acțiuni de culise uită să rețină în expunerea lor de motive că acest Grindeanu, într-o perioadă atât de scurtă, a reușit cea mai mare creștere economică a României în ultima perioadă de timp. Tot acest Grindeanu a produs creșterea salariului minim la 1.450 de lei, a reușit creșterea cu 20% a salariilor din administrația locală, creșterea cu 50% a salariului pentru actori, eliminarea plafonului pentru baza de calcul privind CASS și CAS la maximum cinci salarii medii, a susținut aplicarea legilor privind creșterea cu 15% a salariilor din Educație și din Sănătate. A implementat programul „Prima chirie”. Tot acest Sorin Grindeanu a  crescut  punctul de pensie, a reușit  creșterea pensiei minime. Tot ca realizări, a asigurat transport gratuit pe CFR pentru studenții din România. Și ce să mai spun, chiar dacă figura în vestitul Plan de Guvernare, tot el a fost cel care a  eliminat 102 taxe nefiscale.

Toate acestea sunt realizări iar dacă evaluarea internă ar fi un act de minimă responsabilitate, toată această acțiune de destructurare a guvernului ar trebui  evaluată și reevaluată, iar ca punct final, lăsată la coșul deciziilor greșite. Așadar, cei din PSD Caraș-Severin ar trebui să transmită, fără echivoc, că cei buni trebuie lăsați să-și termine treaba.

Miloș Dan

Miloș Dan

Absolvent al Facultății de Drept București, promoția 1995, consilier juridic la Direcția de Sănătate Publică a Județului Caraș-Severin. Activitate publicistică și de analiză.

%d blogeri au apreciat: