BĂ, SE SCUfundă! BĂ, SE SCUfundă!
         Se scufundă cine? Dacă e să ne luăm după schizofrenia ultimelor zile, statul de drept e deja scufundat. Să mă... BĂ, SE SCUfundă!
         Se scufundă cine? Dacă e să ne luăm după schizofrenia ultimelor zile, statul de drept e deja scufundat. Să mă explic. Traian Băsescu, fostul nostru preşedinte s-a prezentat la congresul partidului pe care l-a moşit şi i l-a pus în braţe sau în poale, mă rog, duduiei fost ministru şi deputat, Elena Udrea. Acolo, fostul s-a încordat şi a explicat că a pus pe picioare statul de drept care, atenţie, a avut tupeul, prin organele sale să calce în picioare mafia politică din România. Duduia, partea maternă a PMP, având mari probleme cu legea, ţipă ca din gură de şarpe că statul de drept, care pentru ea nu mai este, a dus-o în braţele procurorilor DNA. Aici, deja avem o chestiune ilogică, dacă nu un raţionament de tip cel puţin propangadistic. Aşadar, statul de drept era când îi ridica pe corupţii PSD. Când acelaşi stat de drept a trecut la născătorii şi ziditorii săi, nu mai este credibil. Dacă declaraţiile doamnei sunt adevărate, sunt în acelaşi timp şi incriminatoare dar şi dezgustătoare. Ce poţi gândi când vine doamna şi spune că venea un ziarist cu un dosar compromiţător despre X, dosar pe care îl preda domnului preşedinte, care la rândul său îl preda DNA? Sau. Doamna a fost într-o vizită la duşmanul preşedintelui şi a pus şef la DNA. Sau. Doamna ştie că şeful militar al SRI a dat bani televiziunii unui Ghiţă. Sau….  E o nebunie, o imersiune în putregaiul pe care fostul preşedinte s-a străduit să-l prezinte ca pe o floare. Floare de mucegai, deoarece doamna spune că ea însăşi era o a doua SRI a preşedintelui. Mai una şi trec la nivel local. Nu pot să nu remarc isteria scobitului în nas al femeii. N-aţi observat că Băsescu pare că face cu ochiul, Iohannis trânteşte cu paltonul de limuzina franţujilor?
          Şi-acum, de-ale noastre. Mare circ cu percheziţii la societăţi comerciale şi persoane fizice în Caraş-Severin, pe tema fraudării fondurilor europene. Asta a fost ieri dimineaţă. Comunicate lapidare ale instituţiilor angrenate. Gazetarii s-au mărginit să facă un simplu copy-paste al comunicatelor. Dacă la precedentele acţiuni, similare oarecum, bănuiţii erau prezentaţi cu nume şi prenume, inclusiv presupusele infracţiuni, de această dată, linişte totală. De ce? Un raţionament logic, dar nu neapărat real, este că, în judeţul nostru cel frumos, marile finanţări din fonduri europene s-au derulat prin Consiliul Judeţean şi prin primării. Or, este evident pentru orice individ implicat în branşă că, majoritatea absolută a presei cărăşene este finanţată de aceste administraţii. O fi ăsta vreun motiv pentru totala neaplecare a colegilor înspre subiect? Sau. Se ştie că orice proiect cu finanţare europeană avea capitol bugetar pentru promovare mediatică. Sume frumuşele, în euro. Unde mai pui, contracte barosane, tot pe fonduri europene, tot în mii de euro, de promovare turistică şi te mai miri de ce fel, a judeţului, primăriei etc. Cui şi cum au fost acordate aceste fonduri? Mă risc, vorba regelui de 50 de ani, şi cer public ADR Vest, conform legii liberului acces la informaţii, lista aleşilor din media cărăşeană ce au beneficiat de aceste fonduri. Ne scufundăm şi noi? Sau.
Sursa foto: glasul.info.ro
DP
Dan Popoviciu

Dan Popoviciu

Ziarist profesionist din 1996. Redactor şi realizator de emisiuni la televiziunea Terra Sat, jurnalist la publicaţiile Sud-Vestul, 24 de Ore, fondator al ziarului Ghimpele, redactor la P(r)ostul Mare. În prezent, realizator de emisiuni la Vest TV Reşiţa. Autor al unui volum de proză. Studii de drept.

%d blogeri au apreciat: