Indignare sau începutul unei lovituri de stat? Indignare sau începutul unei lovituri de stat?
De ce se dorește destabilizarea României și eventual „ucrainizarea” țării noastre?  Oare de ce? Pentru ca păpușarii din exterior să poată jefui România! După... Indignare sau începutul unei lovituri de stat?
De ce se dorește destabilizarea României și eventual „ucrainizarea” țării noastre?  Oare de ce? Pentru ca păpușarii din exterior să poată jefui România! După ce au guvernat colonia, prin aceleași manipulări și demonstrații de forță, păpușarii sunt nemulțumiți de stagnarea propriilor planuri. România, o colonie de mâna a doua și bună doar pentru resursele naturale și forța de muncă ieftină, trebuie mulsă complet și stăpânii lumii și-au pierdut răbdarea!
Cică demonstrația  de ieri a fost „spontană” și se solicita demisia clasei politice. În întreaga ţară se scandau aceleaşi sloganuri „spontane” iar declaraţiile participanţilor la proteste spuneau acelaşi lucru: „… nu dorim ca politicienii penali să iasă din puşcării şi să se apuce din nou de furat, să facă afaceri cu statul…” Dovadă de naivitate şi manipulare CRASE! Dar, vorba aceea: filmul, vă rog!
În jur de 30.000 de oameni au fost duminică seara în Piaţa Universităţii din Bucureşti, într-un protest paşnic, exceptînd provocarea cu pocnirea jandarmului!,  faţă de proiectele de ordonanţă emise de Ministerul Justiţiei privind graţierea unor fapte şi modificarea Codului Penal, prin dezincriminarea abuzului în serviciu. Preşedintele Klaus Iohannis a fost şi el în mijlocul protestatarilor din Piaţa Universităţii. Nicuşor Dan, preşedintele USR se afla, de asemenea, în mijlocul protestatarilor.
Manifestaţii similare au avut loc în mai multe oraşe din ţară şi în străinătate.
Circa 200 de arădeni au protestat duminică seara împotriva proiectelor de ordonanțe de urgență. Participanții la protest s-au organizat pe rețelele de socializare, acțiunea nefiind autorizată de municipalitate! Aceasta a refuzat autorizarea pe considerentul că pe platoul din fața Palatului administrativ al municipiului Arad este încă autorizat Târgul de Crăciun, chiar dacă gheretele au fost demontate deja.
Participanții la protest au afișat pancarte cu mesaje precum: DNA să vină să vă ia; Fără legi cu dedicație; Democrație, bun simț, respect; Vrem pușcării, nu amnistii; Jos labele de pe Codul Penal; În democrație hoții stau la pușcărie. Toți! Aceleaşi pancarte în toată ţara! Spontane şi ele!
Manifestanții au afirmat că vor urmări în continuare intențiile Guvernului, urmând să se organizeze din nou pentru a protesta dacă acesta va continua demersurile privind adoptarea proiectelor respective.
3.000 de persoane au protestat, duminică seară, şi în Piața Victoriei din Timișoara, dar şi la Alba Iulia, Baia Mare, Târgu MUreş, Braşov, Cluj, Iaşi, Suceava, Piatra Neamţ, Galaţi, Constanţa, Ploieşti, Piteşti, Sibiu.  
În toată această agitație, surprinde ceva: faptul că Iohannis nu a cerut ca lumea să se liniștească, odată ce s-a înțeles ce vor oamenii din stradă. Mai mult decât atât, a încurajat continuarea protestelor, legitimînd acolo, în stradă, cererile de schimbare a guvernului. Desigur, unii vor spune că protestele sunt pe mai departe necesare pentru a crea presiune asupra clasei politice și este foarte posibil să aibă dreptate. Preşedintele Klaus Iohannis, declara în Piaţa Universităţii: „Am venit aici, în Piaţa Universităţii, ca şi miile de români, ca sa-mi arăt indignarea. O gaşcă de oameni politici, cu probleme penale, vrea să schimbe legislaţia din România, vrea să slăbească statul de drept. Or, aşa ceva nu se poate admite. Este inadmisibil să se schimbe legislaţia şi zeci, sute de politicieni certaţi cu legea să se găsească cu dosarele curate şi să continue fărădelegile. Românii, pe bună dreptate, sunt indignaţi”.
Din păcate, românii NU au fost indignaţi când gaşca Monica Macovei a modificat Codul Penal şi a dezincriminat defăimarea ţării!
Preşedintele PSD Liviu Dragnea a reacţionat duminică seara pe Facebook.  „M-am întors de la instalarea președintelui Americii și l-am găsit pe președintele României în fruntea unei noi mineriade, o manifestație neautorizată, împotriva guvernului României, împotriva ordinii constituționale și împotriva votului popular din 11 decembrie, sabotând legalitatea care sta la baza statului de drept. Președintele țării s-a situat azi în afara legii, vizând avantaje politice personale și cerând aberații constituționale: retragerea unor ordonanțe, mai ales a unora care nu au fost date”, a afirmat Dragnea.
Potrivit acestuia, evenimentele din ultimele zile reprezintă „un început de lovitură de stat”.
„E un început de lovitură de stat. De fapt, președintele Iohannis vrea, așa cum a vrut și fostul președinte Băsescu, să pună în cătușe puterea legitimată prin votul democratic. Vrea ca în continuare România să fie condusă de instituții fără legitimitate democratică, prin teroare, iar românii să rămână prizonierii unor puteri nealese. Am spus în campanie că vreau ca românii să trăiască liberi în țara lor, fără teamă că sunt ascultați, urmăriți, hăituiți, șantajați și nedreptățiți. Nu-mi iau cuvintele înapoi. Susțin acțiunile împotriva corupției, dar împotriva adevăratei corupții”, a susținut liderul PSD.
El a anunțat că a solicitat ministrului de Interne ca duminică seară să retragă jandarmii din fața sediului PSD, unde s-au adunat mii de protestatari. De asemenea, a solicitat Parlamentului să fie audiat SRI în comisiile de specialitate.
„Eu consider că PSD n-are motive să fie apărat. PSD e apărat de ideile lui politice, de programul de guvernare și de suportul popular. Îi asigur pe români că nu-i voi mai permite președintelui Iohannis să răstoarne ordinea constituțională, să uzurpe calități oficiale intrând abuziv în ședințele de guvern sau să incite la dezordine socială și violență. Vreau ca programul de guvernare să fie pus în practică în totalitate. Dincolo de jocul politic egoist al președintelui Iohannis, viața românilor are nevoie de bunăstare și siguranță”, a subliniat președintele Camerei Deputaților.
Pe de altă parte, un alt personaj cunoscut, apropiat străzii, scria pe facebook: Oamenii care au protestat duminică nu au fost aduși în stradă de autocare, ci de „idealuri”, care sunt „resorturi mult mai puternice”, afirmă fostul premier Dacian Cioloș. „Oamenii care au ieșit în stradă în această seară nu au fost aduși cu autocarele, nu au fost cumpărați cu promisiuni și iluzii. Există mijloace de transport mult mai încăpătoare și resorturi mult mai puternice: Se numesc idealuri. Sunt individuale, dar se trezesc colectiv”, a scris Dacian Cioloș, duminică, pe Facebook.
Serviciul Român de Informații precizează, într-un comunicat de presă, că afirmațiile privind implicarea SRI în organizarea protestului de duminică sunt „denigratoare și menite să afecteze instituții fundamentale ale regimului democratic”.
Potrivit sursei citate, precizările vin „în urma acuzațiilor grave aduse în spațiul public privind implicarea SRI în organizarea protestului de duminică, 22 ianuarie”.
„Respingem categoric orice încercare de a implica SRI în dispute politice, organizare de proteste sau alte acțiuni care nu țin de misiunile asumate potrivit cadrului legal. Considerăm aceste afirmații denigratoare și menite să afecteze instituții fundamentale ale regimului democratic. SRI își reafirmă determinarea de a rămâne echidistant, neimplicat politic și concentrat pe îndeplinirea misiunilor sale cu respectarea strictă a legii”, se arată în comunicatul SRI.
Întâlnirea cu omenii din stradă (câți au putut ajunge acolo, că restul au fost ONG-iștii de serviciu) a avut un scop mai înalt decât acela de a câștiga capital de simpatie? Face și alte jocuri președintele României? Viitorul apropiat ne va lămuri…
mb
Sursa foto: click.ro
Mario Balint

Mario Balint

Ziarist profesionist din 1990. Jurnalist, analist şi consultant de securitate. Activităţi jurnalistice în presa scrisă, televiziune, radio. Fondator de publicaţii, realizator de emisiuni. De peste 20 de ani, corespondent de război. Corespondent special al Radio România Actualităţi. În prezent, redactor şef la Radio România Reşiţa. Autor a 16 volume de proză, reportaj, fotografie şi eseu. Studii de jurnalism şi securitate.

%d blogeri au apreciat: