Norocoșii redistribuirilor Norocoșii redistribuirilor
Șapte parlamentari vor reprezenta județul Caraș-Severin în următorii ani, șapte aleși pe care sperăm să-i mai vedem și prin colegiile lor, pentru că am... Norocoșii redistribuirilor

Șapte parlamentari vor reprezenta județul Caraș-Severin în următorii ani, șapte aleși pe care sperăm să-i mai vedem și prin colegiile lor, pentru că am mai avut experiențe de acest gen, atunci când pe unii nu i-am văzut nici noi, jurnaliștii, la față, patru ani.  În urma alegerilor de duminică, 11 decembrie 2016, cei șapte au fost practic stabiliți, chiar dacă încă nu au primit oficial din partea președintelui Biroului Electoral Județean actele oficiale de învestire. În urma alegerilor directe vor merge la Senat Ionuț Chisăliță (PSD), Ion Mocioalcă și Ion Spânu, tot PSD, la Camera Deputaților. În urma redistribuirilor, tot la Senat merge Marcel Vela (PNL) și Valeria Schelean-Șomfelean (PNL). Lor li să alătură  Ion Tabugan (PMP), tot la Camera Deputaților. Marcel Vela, PNL, se află la primul mandat de parlamentar, după ani de zile în fruntea primăriei Caransebeș. Ionuț Chisăliță, PSD, consilier local, vine după un mandat de deputat dar și după o nefericită perioadă cauzată de un accident. Este primul parlamentar cu dizabilități fizice din țară. Ion Mocioalcă, PSD, va continua seria mandatelor de deputat, fiind deja la al cincilea, Ion Spânu, de asemenea de la PSD, este la primul mandat de parlamentar, dar a fost ani de zile consilier local și județean. Valeria Schelean-Șomfelean este în fața celui de al doilea mandat de deputat, Ion Tabugan, proaspăt PMP, fost UNPR, este considerat cel mai norocos, căzând, cum s-ar spune, tot timpul în picioare. E și el la al treilea mandat. Luminița Jivan, șef de cabinet al președintelui Consiliului județean, este considerată un fel de revelație a politicii cărășene, ascensiunea ei fiind foarte rapidă.

DB

 

 

Daniel Botgros

Daniel Botgros

Ziarist profesionist din 1990. Activitate jurnalistică la publicaţiile Tinerii, Timpul, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Sud-Vestul, Măsura, Ziua de Vest. Redactor la televiziunea Terra Sat, redactor şi realizator de emisiuni la Radio România Reşiţa, realizator de emisiuni la Banat TV. Activităţi în domeniul PR. Autor a patru volume, de proză, reportaj şi eseu și al unui volum de jurnalism. Studii de jurnalism şi comunicare.

%d blogeri au apreciat: