Candidații cărășeni s-au întrecut în declarații motivante pentru vot Candidații cărășeni s-au întrecut în declarații motivante pentru vot
Cel puțin până după ora prânzului, într-un județ care a mers aproape umăr la umăr cu cel vecin, Timișul, în ce privește intențiile de... Candidații cărășeni s-au întrecut în declarații motivante pentru vot

Cel puțin până după ora prânzului, într-un județ care a mers aproape umăr la umăr cu cel vecin, Timișul, în ce privește intențiile de vot, nu au fost incidente notabile. Ba chiar o liniște căreia am putea să-i spunem decentă a guvernat această parte a zilei de duminică, o zi caldă și frumoasă, numai bună de ieșit la vot. Am depășit, însă, Timișul, după ora 14, atunci când peste 20 la sută dintre cărășeni au ieșit la vot.

        Majoritatea candidaților au votat în prima parte a zilei, unii find chiar matinali. Declarațiile lor la ieșirea de la urne s-au dorit motivante, unele în concordanță cu directivele și gândirea internă de partid, altele mai libere. Se exemplu, candidatul ALDE la senat, Doina Frunzăverde, a declarat, printre altele, că-și dorește un guvern românesc, ceea ce cu siguranță vine din laboratoarele ALDE, pentru că altfel, Doina Frunzăverde este un spirit foarte deschis. Domnia sa vorbește fluent limba germană și mai multe limbi, predă în Germania, de aceea nu credem că această aserțiune oarecum limitantă îi aparține pe de-antregul. În fine, nu e foarte important. Primarul Reșiței (PNL), Ioan Popa, a declarat că votul său este ca România să meargă înainte (după ideea de management electoral a PNL pentru aceste alegeri), la fel și deputatul liberal Valeria Schelean-Șomfelean. Prefectul de Caraș-Severin, Florența Albu a vorbit despre coerență legislativă și despre respectarea legilor (corect, din punct de vedere declarativ, pentru că prefectul pus să vegheze la respectarea legilor). Președintele liberal Marcel Vela s-a înscris și el în același perimetru declarativ, vorbind despre dezvoltarea României. Candidatul PSD la Camera Deputaților, Ion Mocioalcă, a votat la Caransebeș.

”Am fost mai matinal ca de obicei azi, la vot, a declarat pentru eCronica, Ion Mocioalcă, pentru că sunt si optimist. Votul meu este pentru concetățenii mei, pentru români, pentru salarii mai mari, locuri de muncă bine plătite și un județ cu infrastructură care să-l plaseze în rândul județelor turistice. La acest obiectiv sper să se înhame toți parlamentarii de Caraș-Severin. De la noul parlament aștept mai multă eficiență și mai multă performanță.”

În Caraș-Severin au fost înscriși pe listele electorale permanente aproximativ 272.000 de cetățeni cu drept de vot, care ar urma să se prezinte la 365 de secții de votare.  

15403009_1198197170262894_672506150_n 15423765_1198197923596152_1434016207_n 20161211_105406 20161211_105823 20161211_110052 valeria-schelean

DB

Daniel Botgros

Daniel Botgros

Ziarist profesionist din 1990. Activitate jurnalistică la publicaţiile Tinerii, Timpul, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Sud-Vestul, Măsura, Ziua de Vest. Redactor la televiziunea Terra Sat, redactor şi realizator de emisiuni la Radio România Reşiţa, realizator de emisiuni la Banat TV. Activităţi în domeniul PR. Autor a patru volume, de proză, reportaj şi eseu și al unui volum de jurnalism. Studii de jurnalism şi comunicare.

%d blogeri au apreciat: