Cărășenii și reșițenii – dezgustați de ping-pong-ul aleșilor lor, în fapt un rudimentar instinct de supraviețuire Cărășenii și reșițenii – dezgustați de ping-pong-ul aleșilor lor, în fapt un rudimentar instinct de supraviețuire
V-ați aștepta, probabil, ca politicienii să fie ființe inteligente și elevate. Nu e deloc așa, decât cu foarte mici excepții. În fapt, ei sunt... Cărășenii și reșițenii – dezgustați de ping-pong-ul aleșilor lor, în fapt un rudimentar instinct de supraviețuire

V-ați aștepta, probabil, ca politicienii să fie ființe inteligente și elevate. Nu e deloc așa, decât cu foarte mici excepții. În fapt, ei sunt animale politice, ghidate de instincte insațiabile de supraviețuire în vârful trebii. Fie că sunt panicați că și-ar putea pierde sufragiile, fie că sunt terorizați că ar putea să devină prăzi sigure în fața procurorilor, fie se află la început și apetitul pentru bani și alte sinecuri e mare, această gloată mânată de un rudimentar instinct de supraviețuire, se joacă permanent cu nervii oamenilor. E un fel de a spune, desigur, pentru că mulți oameni obișnuiți se feresc din răsputeri să mai aibă de-a face cu acești indivizi. Numai că, în momentul în care te pomenești cu legi și decizii strâmbe, la nivel local sau național, cu indecizie economică și degradare socială îți amintești vrând-nevrând de acești politruci.

         Făceam acest preambul, pentru a remarca noi episoade de mișto la adresa reșițenilor, duminică, atunci când nu s-a reușit întrunirea Consiliului local, de data aceasta lipsind pesediștii și fiind prezenți doar liberalii și verzii. Luni dimineața, la constituirea Consiliului Județean Caraș-Severin, evident, aceeași poveste: au venit cei de la PSD și PMP, lipsind liberalii și cei de la UNPR. Nu are rost să pierdem timpul cu analize politice de tot felul, pentru că acești emanați ai unui mizerabil creuzet politic ce produce ratați de ani de zile, pur și simplu nu merită. Vor veni, însă, nu vă faceți griji, la ultima ședință permisă de lege, atunci când, dacă lipsesc, și-ar putea pierde mandatele. Vor veni cu lașitatea și lipsa profundă se bărbăție politică, ce-i caracterizează, amușinând miasmele  mandatelor precum hienele. Apoi se vor cocoța acolo, unde consideră ei că e sus, izolându-se total de cei care i-au ales și lucrând la propria bunăstare. Aș mai vrea doar să spun că situația aceasta nu se datorează acelor aleși onești, pentru că mai sunt și din aceștia, ci orgoliilor nesățioase ale unor lideri, poate doi, trei, care au stat prea mult cu picioarele pe grumazul cărășenilor.    

DB

Daniel Botgros

Daniel Botgros

Ziarist profesionist din 1990. Activitate jurnalistică la publicaţiile Tinerii, Timpul, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Sud-Vestul, Măsura, Ziua de Vest. Redactor la televiziunea Terra Sat, redactor şi realizator de emisiuni la Radio România Reşiţa, realizator de emisiuni la Banat TV. Activităţi în domeniul PR. Autor a patru volume, de proză, reportaj şi eseu și al unui volum de jurnalism. Studii de jurnalism şi comunicare.

%d blogeri au apreciat: