PNL SRL, PSD SRL și alte asemenea ”firme” își văd în continuare de ”afaceri”, pe spinarea cetățenilor onești care le-au votat PNL SRL, PSD SRL și alte asemenea ”firme” își văd în continuare de ”afaceri”, pe spinarea cetățenilor onești care le-au votat
Așa cum spunea mai demult colegul Mario Balint, caracterul de ”firmă” sau de organizație, aspectul de gașcă politică își spune pe deplin cuvântul, în... PNL SRL, PSD SRL și alte asemenea ”firme” își văd în continuare de ”afaceri”, pe spinarea cetățenilor onești care le-au votat

Așa cum spunea mai demult colegul Mario Balint, caracterul de ”firmă” sau de organizație, aspectul de gașcă politică își spune pe deplin cuvântul, în defavoarea caracterului de partid politic al principalelor forțe combatante la alegerile din 5 iunie. Dovadă, boicotul prelungit al constituirii Consiliului Local Reșița (joi, de către pesediști), precum și al Consiliului Județean Caraș-Severin (vineri, acolo unde au lipsit liberalii și cei de la UNPR). Miuța aceasta politică se joacă în profundul dispreț al alegătorilor onești, care au votat la 5 iunie, bandele politice din Caraș-Severin continuând să-și facă de cap. Alături de reprezentanții PNL s-au aflat, vineri, la Consiliul județean, cei de la PMP, fapt care prefigurează alianțele de moment. O ședință abulică, însă, în condițiile în care dr. Romeo Traian Dumitrescu, președintele interimar în exercițiu al CJ nici măcar nu fusese invitat de către secretarul județului, Darian Ciobanu. Dr. Dumitrescu nu avea nici numele său în zona uzuală pentru conducerea CJ. Prefectul județului, Florența Albu și secretarul județului, Darian Ciobanu, nu au putut decât să constate că ședința nu a întrunit condițiile de desfășurare, următoare întâlnire fiind programată, peste trei zile, luni, la aceeași oră, 10.

”Situația aceasta în care PNL nu s-a prezentat la constituirea Consiliului județean o pun pe seama faptului că nu le-au ieșit jocurile, a declarat după ședința ratată, Ion Mocioalcă, președintele PSD Caraș-Severin. Declarațiile noastre au fost fără echivoc. Aș putea cataloga acest gest ca unul de iresponsabilitate politică. Prea mult timp a stat Coonsiliul județean fără conducere, fără acei 31 de consilieri care trebuie implicați până la ultimul în viața politică, socială și economică a județului. Așteptăm ziua de luni cu același calm, cu aceeași siguranță. Cât despre viitorii vicepreședinți, haideți să trecem peste alegerea președintelui și o să vedem, dar cred că va fi o surpriză.”

Ion Mocioalcă a respins, cu ipocrizie, e drept,  orice legătură cu ce s-a întâmplat joi la Consiliul local, atunci când aleșii PSD au boicotat ședința.

DB

Daniel Botgros

Daniel Botgros

Ziarist profesionist din 1990. Activitate jurnalistică la publicaţiile Tinerii, Timpul, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Sud-Vestul, Măsura, Ziua de Vest. Redactor la televiziunea Terra Sat, redactor şi realizator de emisiuni la Radio România Reşiţa, realizator de emisiuni la Banat TV. Activităţi în domeniul PR. Autor a patru volume, de proză, reportaj şi eseu și al unui volum de jurnalism. Studii de jurnalism şi comunicare.

%d blogeri au apreciat: