Politica de bălegar Politica de bălegar
Au trecut 12 zile de la Duminica chiorului, să nu zic orbului, şi judeţul Caraş-Severin NU are autorităţi locale, ca şi cum toţi bătăioşii... Politica de bălegar
Au trecut 12 zile de la Duminica chiorului, să nu zic orbului, şi judeţul Caraş-Severin NU are autorităţi locale, ca şi cum toţi bătăioşii ăştia de operetă din politică, au obosit. Astăzi, ar fi trebuit, după mintea mea care oricum nu are nici o legătură cu realitatea înconjurătoare!, să fie instalat noul Consiliu judeţean. Să fie ales noul preşedinte al forului judeţean. Să înceapă să fie rezolvate câteva dintre problemele judeţului, măcar cele de gospodărie – Gunoi menajer (apropos! Informaţia din documentele Prefecturii Vâlcea spune că Judeţul Vâlcea nu ne mai permite accesul la groapa de gunoi „alocată”, pentru că a prins operatorul din Caraş-Severin că arunca gunoiul nu la haldină ci pe marginea drumului! O fi luat cineva vreo măsură în acest sens?) -, şters praful, măturat, udat florile, dat de mâncare la wacă, că nu degeaba a făcut ea, sărăcuţa, zeci de drumuri la Caransebeş în campania electorală să susţină toţi mediocrii!
12 zile de dulce lăbăreală care prevestesc încă patru ani de politică de bălegar, pierduţi pentru noi, oamenii de rând, încă o dată!, în care fomflincii ieşiţi din pălăria democraţiei vor întoarce bălegarul de pe o parte pe cealaltă!
Misterul, anticipat de noi imediat după anunţarea, de către Ion Mocioalcă, a noii conduceri a Consiliului Judeţean, a fost elucidat aseară, la Digi24: UNPR nu se înţelege în Timiş şi în Caraş-Severin cu PSD, drept pentru care va face alianţă cu PNL-ul! La Timiş, ar fi fost breaking news-ul telenovelelor sud-americane ca Grindeanu să facă echipă cu Bojin, după ce s-au exclus şi excomunicat, scuipat şi înjurat thughedăraş împreună. E clar că Titu Bojin şi-a găsit alţi aliaţi, evident de cumetrie, că nu crede o iotă din bla-blaurile PNL-ului, credeţi-mă pe cuvînt, că îl cunosc bine! La Caraş-Severin, după demisia anunţată de Iustina Turnea (cea mai mare Doamnă din politica liberală, „cu coaie”, cum se spune – sper să nu se supere!) au urmat o serie de excluderi din partidul lui Marcel Vela, chiar la Caransebeş. Alianţa cu UNPR-ul lui Tabugan a fost pecetluită, se pare, cu promisiunea locului 1 pe lista PNL la Senat a liderului UNPR. Deci, PNL are 15 voturi în CJ. PMP-ul lui Traian Băsescu a belit orgoliul tânărului lider de partid şi, spre binele partidului şi altor combinaţii, au decis să meargă TOT cu PNL la CJ. Aici au intervenit negocieri pentru Bocşa, Băile Herculane şi, evident, Reşiţa, unde noul primar a luat taurul de coarne şi a rezolvat, scurt, principala problemă a oraşului: RUGA! În luptă s-a aruncat şi promisiunea că dr. Paul Purea, consilier judeţean al PMP, îl va înlocui la conducerea Spitalului de Urgenţă din Reşiţa, pe dr. Dumitru Secăşan. Orice pentru conducerea principalei instituţii ordonatoare de fonduri!
Deci, 17 voturi, la limită! Chestia e că PNL-ul s-ar mai baza pe trei trădări de la PSD, că ar fi nişte înregistrări video cu comisioane, 100.000 de euro, se pare… Vorbeşte lumea!
Tot lumea vorbeşte de un blat între Ion Mocioalcă şi Marcel Vela, primul fiind apărat în procesul de incompatibilitate cu ANI de finul celui de-al doilea. Ion Mocioalcă, domicialiat în Caransebeş, este apărat de colegul său din Camera Deputaților, fostul ministru liberal al Justiției, Tudor Chiuariu, specialist în incompatibilităţi cu ANI, exclus din partid datorită condamnării sale la trei ani și șase luni, cu suspendare, pentru abuz în serviciu. Vela este nașul de botez al băiatului pe care Chiuariu îl are cu deputata PNL Valeria Schelean-Șomfălean. Înţelegeţi?
Înţelegeţi că ne-au tras-o, din nou, fără alifie? Că îi doare-n paişpe de votul nostru şi ei pokeresc pe sub masă? Înţelegeţi că suntem nişte tâmpiţi şi politicienii ăştia de grajd ne tratează ca atare?
Şi acum, serios: în ultimii doi ani presa din Caraş-Severin, lideri de opinie, instanţe de tot felul, vântură o listă cu escroci nenorociţi care au belit judeţul ăsta, care au averi de nu ştiu de ele şi care astăzi, întorc rahatul de pe o parte pe alta în grajdul politicii mici a Banatului de Munte. Alo, SRI, DNA, ANI, MAMI, DANI, NASA, NATO se aude???? Sau aţi amorţit cu toţii şi vă doare-n cardan de noi, veşnicii belitori de hamsteri, că atâta ne rămâne din patru în patru ani! Sau, poate, nu aveţi ordin să dispară, X, Y… Nu sunt nici Frunzăverde (nu vor fi, până-i…!), nici Liviu Spătaru nici alţii traşi pe linie moartă ca să puteţi voi să vă adăpaţi boturile din prea-plinul acestui judeţ de kkt!
 mb
Mario Balint

Mario Balint

Ziarist profesionist din 1990. Jurnalist, analist şi consultant de securitate. Activităţi jurnalistice în presa scrisă, televiziune, radio. Fondator de publicaţii, realizator de emisiuni. De peste 20 de ani, corespondent de război. Corespondent special al Radio România Actualităţi. În prezent, redactor şef la Radio România Reşiţa. Autor a 16 volume de proză, reportaj, fotografie şi eseu. Studii de jurnalism şi securitate.

%d blogeri au apreciat: