Campanie electorală totală. Ultima zi Campanie electorală totală. Ultima zi
Am ajuns la finele unei campanii locale ceva mai aparte față de cele cu care ne obișnuisem. Clar că trebuia să ia locul mititeilor... Campanie electorală totală. Ultima zi

Am ajuns la finele unei campanii locale ceva mai aparte față de cele cu care ne obișnuisem. Clar că trebuia să ia locul mititeilor și plaselor altceva. Și, din păcate, acest altceva nu a fost mai bun, ci mai dăunător. Incidente verbale ca la ușa cortului. Acuzații nesusținute cu dovezi. Conflicte fizice, cereri de intervenție a organelor de ordine ale statului. Autoturisme sparte, înjurături. O totală dezbrăcare de caracter a candidaților și a consilierilor de campanie ai acestora. Ar mai fi un atac la mama unui candidat. Femeia, femeie de serviciu la Consiliul județean. Acuzată de evaziune fiscală! Un altul asfaltează pe ploaie, altul vrea serviciile externalizate ale primăriei înapoi, într-un fel de fost IGOR, uitând că ai lui au militat și chiar profitat de pe urma externalizării. Unde mai pui plimbarea electorală a PS-ului Mic la braț cu președintele de partid condamnat penal. Urâtă campanie. Acum, e drept că despre campanii frumoase ar fi aproape imposibil să scriem. Ce mi s-a părut că a luat un avânt puternic este campania desfășurată pe net, în special pe Facebook. Tot urâtă, și asta. Vine un consilier local de la Anina și mă întreabă dacă am văzut un clip distribuit pe cunoscuta rețea de socializare, în care el era eroul principal. Mircea Crișan declară din start că imaginile sunt reale. Numai că, se întâmplau în 2013. ”Da, recunosc, am avut o altercație cu acel individ. Ne-am certat, m-a înjurat urât și, la nervi i-am dat o palmă. Ne-am împăcat și ne-am văzut de treabă. Eu cred că este o tentativă a foștilor mei colegi de partid de a mă compromite, deoarece nu mai candidez din partea lor și s-ar putea să și câștig un nou mandat”, spune Crișan. Iată puterea Facebook-ului. Depinde cum este folosit, nu? În final vă doresc să votați după ce ați cernut bine toate vorbele candidaților, fie ele pe hârtie, fie în audio-video, fie pe Facebook!

DP

Dan Popoviciu

Dan Popoviciu

Ziarist profesionist din 1996. Redactor şi realizator de emisiuni la televiziunea Terra Sat, jurnalist la publicaţiile Sud-Vestul, 24 de Ore, fondator al ziarului Ghimpele, redactor la P(r)ostul Mare. În prezent, realizator de emisiuni la Vest TV Reşiţa. Autor al unui volum de proză. Studii de drept.

%d blogeri au apreciat: