Pages

Categories

Search

 


Trei sferturi de campanie electorală

Dan Popoviciu
Scris de
27/05/2016
Featured, Opinie, Politic
Un Comentariu
Calitate:

Urmăresc cu mare atenție, de trei săptămâni, minunile ce ni le prezintă ca sigure realizări candidații la fotoliile de primari, consilieri locali și consilieri județeni. În opinia mea este clar că bătălia se dă între PSD și PNL. O confirmă și sondajele de ultimă oră, indiferent de cine sunt comandate. Parcă este un pic de secetă fără PD. Erau trei partide clar structurate dar, dacă s-a vrut unire, dezmembrare cred că se cheamă. Independenții, să mă ierte dar, nu au nicio șansă în fața tăvălugului mașinăriilor de partid. Cei adevărați, firește! Pentru că, marionetele independente sunt dirijate în agitația lor, tot de partide. La care vor trece dacă se aleg, pe motive de lipsă de finanțare, lipsă de comunicare cu puterea etc. Bineînțeles că toate, în interesul comunității ce i-a ales! Celelalte partide, iepurașii ogarilor. Să vedem acum, ce promit cele două partide. Nu înainte de a analiza ce au mai promis și ce (nu) au realizat de 26 de ani încoace. Stânga a gestionat crizele de la CSR și UCMR. Le-au creat colegii lor de la Guvern iar ai noștri, cei de la butoanele județului și municipiului au fost pe lângă, cumva cu mâinile legate. Deciziile veneau de la Guvern. În completare, dreapta ni i-a adus pe cap pe celebrii Skip și Michael care au devalizat CSR-ul. Stânga a mai gestionat embargoul. Dreapta ne-a privatizat de ne-a terminat orice urmă de industrie în județ. Ambele au contribuit cu succes la trimiterea Caraș-Severinului pe locul doi de la coadă în clasamentul național al dezvoltării economice. Acum, să vedem ce ne propun acești indivizi, și aici îi includ pe toți dar, mai ales pe foști pentru că cei nou apăruți n-au încotro și trebuie să promită aceleași lucruri. Locuri de muncă, urmare a atragerii de investitori, asfaltare, canalizare, apă curentă și, multe, multe proiecte europene! Aceleași promisiuni de acum 26 de ani. Înseamnă că nu s-a realizat nimic până acum sau s-a mărit Caraș-Severinul în acești ani, de nu mai prididesc aleșii cu cele promise. Ce i-o fi oprit până acum să rezolve toate problemele comunităților ce i-au ales ani la rând în funcțiile ce și le doresc și acum? Un răspuns posibil îl găsim prin rechizitoriilor întocmite de procurori unora dintre foștii colegi ai actualilor pretendenți la fotoliile administrative. Prejudicii de milioane de euro. Pentru cine se poate preface că nu înțelege termenul de prejudiciu, pot traduce. Bani furați din finanțări ale proiectelor alocate dezvoltării comunităților locale. Bine, de mers la vot trebuie să mergem măcar pentru a avea apoi dreptul de a ne exprima eventualele nemulțumiri. Cu cine votăm? Greu de spus. Mai avem o săptămână de campanie în care mai putem evalua șansele unuia sau altuia dintre candidați. Dar, dacă ei vor să ne pedepsească prin lege pentru neparticipare la vot, noi cum îi vom pedepsi dacă peste patru ani vom vedea aceleași programe electorale?

DP

Dan Popoviciu

Dan Popoviciu

Ziarist profesionist din 1996. Redactor şi realizator de emisiuni la televiziunea Terra Sat, jurnalist la publicaţiile Sud-Vestul, 24 de Ore, fondator al ziarului Ghimpele, redactor la P(r)ostul Mare. În prezent, realizator de emisiuni la Vest TV Reşiţa. Autor al unui volum de proză. Studii de drept.

Alte articole scrise de


one Responses

  1. Vasile Magiar

    27/05/2016, 21:44:02

    PSD, PDL și PNL au jucat brâul când unul când altul, înăince.

    Actualii CONSILIERI, trebuie judecați pentru nerespectarea legilor. Câți au făcut raortul anul care trebuia publicat de secretari până la 31 martie? Măcar acum să votăm în cunoștiință de cauză.