Antielectorală Antielectorală
 Citesc şi vizualizez tot felul de rahaturi electorale. Din toate părţile vin indivizi ce ne spun cât de bine o vom duce sub minunata... Antielectorală

 Citesc şi vizualizez tot felul de rahaturi electorale. Din toate părţile vin indivizi ce ne spun cât de bine o vom duce sub minunata lor comenduire. Unul e în gaşcă cu un ofiţer ce a avut probleme cu Legea, pe caz de şpagă. Altul, el însuşi, a derulat contracte mai mult decât opace, plătite de la bugetul local. Un alt distins candidat a inventat gaura compoziţiei dintre ouă şi făină dar, n-a reuşit să transfere tehnologia la un feciorelnic penthouse, pentru ale căror avansuri pentru cămăruţe, unii sunt cam nervoşi. Mai vine un domn ce ne caută de leucocite dar, teamă mi-e că leucocitele de la Germania nu sunt aceleaşi de la România, mai ales Reşiţa. Prostănacul nu putea să nu-şi puie catindat şi l-a numit pe un personaj ce a făcut o mică chinezărie din Centrul Civic al Reşiţei, crăpată rău de tot în timp, să numească la rândul său un candidat. L-a numit pe un tânăr ce a uitat să şteargă de pe hârtii semnătura celui ce a gândit pentru el. Ce mai avem? O doamnă ce, sub înaltul patronaj al nostalgicului premier de dreapta cu visări de stânga a dezvoltat până la superlativ transportul în comun local. Mai sunt? Da, nu-i aşa că este greu să scapi ispitei de a fi ordonator principal de credite? Oare cum o fi, domnule, să vină impertinentul ăla de investitor să-ţi plângă pe umăr şi să-ţi verse zece la sută din lacrimi prin conturi, fie prin hectare de pavele, panseluţe, borduri, canalizări etc. Mă rog, mergem mai departe. Îmi mai aduc aminte de un altul care, săracul, s-a trezit ca musca-n lapte. A crezut că el face dreptate. Ceilalţi n-au crezut în el şi, studiindu-i naturelul simţitor l-au adus în stadiul de a pune mâna pe cuţit şi pe sticle. Ce mă intrigă este că, unii dintre ei sunt prezentaţi ca la insectarul Miliţiei. Popescu Ion, zis „cutare”, Ionescu Mitică zis „cutare”. N-au nicio jenă din a promova titulatura. Ca să fie siguri că poporul înţelege despre cine este vorba! Mare lehamite, mare de tot. Le cer scuze celor despre care am uitat să scriu, poate ar trebui să le cer celor despre care am scris. Închei cu vorba unui alt celebru din politică, fost chiar europarlamentar individul (ptiui drace!) : ce vrei, e pamflet, pamflet, da? Ha, ha, ha. Că numai de râs nu este.

DP

Dan Popoviciu

Dan Popoviciu

Ziarist profesionist din 1996. Redactor şi realizator de emisiuni la televiziunea Terra Sat, jurnalist la publicaţiile Sud-Vestul, 24 de Ore, fondator al ziarului Ghimpele, redactor la P(r)ostul Mare. În prezent, realizator de emisiuni la Vest TV Reşiţa. Autor al unui volum de proză. Studii de drept.

%d blogeri au apreciat: