O posibilă temă electorală O posibilă temă electorală
Recunosc că mă cam aventurez pe un teren despre care pot vorbi doar din calitate de chibiţ. Că mai am contacte cu antrenori, sportivi,... O posibilă temă electorală

Recunosc că mă cam aventurez pe un teren despre care pot vorbi doar din calitate de chibiţ. Că mai am contacte cu antrenori, sportivi, arbitri, directori de cluburi, oameni de sport, e o altă poveste. Nu mă pot declara un profesionist al domeniului şi vă rog să mă percepeţi ca atare. Nu mă pot însă opri în a scrie despre o performanţă fenomenală pentru un orăşel de provincie cum este Reşiţa. Vom avea trei sportivi, atleţi, participanţi la Jocurile olimpice de la Rio. Doi băieţi şi o fată legitimaţi la Clubul Sportiv Universitatea Reşiţa ce tocmai au reuşit obţinerea baremului de calificare la JO ca urmare a participării la Campionatul Mondial de marş echipe şi individual desfăşurat la sfârşitul săptămânii, la Roma. Mai exact, vorbim de Narcis Mihăilă şi Ana Rodean, Marius Cocioran fiind deja calificat pentru Rio. Povestea de succes nu se opreşte aici. Până acum, România va mai fi reprezentată de două atlete, la ceiaşi probă. Claudia Ştef, care a atins baremul ca sportivă legitimată la CSU Reşiţa şi de Andreea Arsine, legitimată la Galaţi dar, studentă la Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa. Şi, putem continua. Până la Olimpiadă mai sunt câteva concursuri de profil ce pot confirma participarea la Rio unui al patrulea sportiv reşiţean, Alin Ştirbu. Care, după spusele stafului tehnic, la Roma a fost „împiedicat” de arbitri, pentru ca echipa Italiei să primească onorurile. Dacă ar fi să ne luăm după declaraţiile celor doi antrenori, tatăl şi fiul Măzăran, pentru Alin, îndeplinirea baremului necesar participării la Olimpiadă ar fi o simplă formalitate. Şi-acum, să fac legătura cu titlul. Dragilor politicieni ajunşi administratori ai Reşiţei, primar, viceprimari, consilieri, cum puteţi băga miliarde în jocuri pariate şi pierdute, doar pentru că este o minge pe teren, minge ce se umflă prin diverse conturi străine de prosperitatea oraşului? Este atât de greu să susţineţi adevărata performanţă? Spui Megelea, Vaştag, Chivu. Cum îi cheamă pe Rufă sau Staicu? Vă urez succes domnilor candidaţi şi multe felicitări domnilor Măzăran şi sportivilor calificaţi la Rio!

DP

Dan Popoviciu

Dan Popoviciu

Ziarist profesionist din 1996. Redactor şi realizator de emisiuni la televiziunea Terra Sat, jurnalist la publicaţiile Sud-Vestul, 24 de Ore, fondator al ziarului Ghimpele, redactor la P(r)ostul Mare. În prezent, realizator de emisiuni la Vest TV Reşiţa. Autor al unui volum de proză. Studii de drept.

%d blogeri au apreciat: