”Habemus Praeses!” ”Habemus Praeses!”
Potrivit enunțului latin triumfător – ”Habemus papam” – ce anunță alegerea unui papă, așa s-ar putea spune și în urma ședinței extraordinare de joi,... ”Habemus Praeses!”

Potrivit enunțului latin triumfător – ”Habemus papam” – ce anunță alegerea unui papă, așa s-ar putea spune și în urma ședinței extraordinare de joi, de la Consiliul Județean Caraș-Severin: ”Avem președinte!” Cu toate că PSD a încercat să boicoteze ședința, neparticipând cu niciun consilier, liberalii au făcut o majoritate simplă, împreună, în principal, cu ALDE, alegând președinte propunerea liberală: dr. Romeo Traian Dumitrescu. Înainte de asta,  am putut asista în aceste zile la replici și poziții politicianiste și de o parte și de alta a spectrului politic autohton. Pentru a debloca criza generată de vidul de putere de la Consiliul județean, acolo unde nu mai era niciun ales care să semneze acte, liberalii afirmaseră că ar vota și un membru PSD. Pozând astfel, după cum spunea consilierul județean Ioan Țundrea, de la ALDE, în salvatorii județului. Asta după ce, afirmă tot Țundrea, fosta conducere făcea parte tot din rândurile lor (președintele și cei doi vicepreședinți, care au cu toții probleme cu justiția sau de sănătate). Pe de altă parte, președintele PSD, deputatul Ion Mocioalcă, spunea că partidul său nu va intra pe ușa din dos la conducerea Consiliului judeșean. Așa că social-democrații au decis să boicoteze ședința extraordinară de joi, convocată de liberali. Niciun pesedist nu a participat dar socotelile lor nu s-au potrivit, pentru că liberalii, împreună cu ALDE și cu PND, au reușit constituirea unei majorități simple. Majoritate care a ales un nou președinte: dr. Romeo Traian Dumitrescu de la PNL. Dumitrescu, care a activat ani buni în PSD, apoi la UNPR și, în final, la PNL, este un reputat chirurg cărășean și un activ promotor al actului cultural. Romeo Dumitrescu, aflat la al doilea mandat de consilier, a fost ales de către consilierii județeni cu 18 voturi pentru și unul împotrivă. La ședință au fost prezenți și copreședinții PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, primarul Caransebeșului și deputatul Valeria Schelean. De altfel, Marcel Vela este cap de listă din partea PNL, la Consiliul județean, pentru alegerile din iunie. Dr. Romeo Dumitrescu nu se află însă pe lista liberală pentru viitorii consilieri județeni.

Lucrurile însă s-ar putea bloca din nou dacă Sorin Frunzăverde va câștiga în instanță în fața ordinului prefectului de a-l elibera din funcție. Frunzăverde a depus contestația și undeva prin 20 mai se așteaptă o sentință în acest sens. Numai că noul președinte, Romeo Dumitrescu, a rezolvat pe loc situația virtuală în care CJ ar fi avut doi președinți legali, declarând în plenul ședinței că dacă Sorin Frunzăverde va fi repus în drepturi, el își va prezenta demisia. La declarațiile de după ședință, însă, Dumitrescu a nuanțat puțin spunând că se va consulta cu partidul într-o asemenea situație.

13148407_1021877987894814_578572382_o 13184715_1021882407894372_2083253273_o 13199131_1021877857894827_306168117_o

DB

Daniel Botgros

Daniel Botgros

Ziarist profesionist din 1990. Activitate jurnalistică la publicaţiile Tinerii, Timpul, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Sud-Vestul, Măsura, Ziua de Vest. Redactor la televiziunea Terra Sat, redactor şi realizator de emisiuni la Radio România Reşiţa, realizator de emisiuni la Banat TV. Activităţi în domeniul PR. Autor a patru volume, de proză, reportaj şi eseu și al unui volum de jurnalism. Studii de jurnalism şi comunicare.

%d blogeri au apreciat: