Săgetătorul aninean fură startul! Electoral Săgetătorul aninean fură startul! Electoral
Mă întâlnesc astăzi cu un candidat independent la Primăria Anina. Omul, revoltat, îmi arată o broşură editată şi împrăştiată de actualul primar al oraşului,... Săgetătorul aninean fură startul! Electoral

Mă întâlnesc astăzi cu un candidat independent la Primăria Anina. Omul, revoltat, îmi arată o broşură editată şi împrăştiată de actualul primar al oraşului, Gheorghe Românu. Mare lucru, ar spune pesediştii ce au în frunte un condamnat penal! Dar, liberalii s-au dat tot timpul fete mari şi înjurau justiţia că nu face dreptatea calului alb ce arunca săgeţi galben-albastre, mai ceva ca Sfântul Gheorghe în lupta cu balaurii. Concret, domnul primar şi doritor de viitor primar, s-a gândit că tare bine i-ar pica să-şi înceapă campania electorală în chiar ziua de Paşte. Zis şi făcut. Să nu uite lumea că nu a trecut decât o săptămână de la celebrarea sfântului primar Gheorghe, şi român pe deasupra, după cum îl recomandă numele, distinsul om politic a trecut la atac. Atac electoral, fireşte. Şi dă-i şi umple orăşelul cu foi volante ce aduc la cunoştinţa inconştienţilor minunatele realizări ale primarului aflat în permanenta luptă cu balaurii.

anina (1)

Îţi vine să crezi că trăieşti pe undeva prin Las Vegas. Numai şi numai minunăţiile cele mai alese ale realizărilor administrative din România. Nu le enumăr aici pentru că nu vreau să-i fac un serviciu electoral. Dar, am o întrebare, domnule hoţ electoral: nu vă este ruşine să prezentaţi drept realizări unele minime acţiuni necesare supravieţuirii urbei al cărei primar aţi fost şi vă doriţi a fi în continuare? Ştiţi ce mă deranjează şi nu pot înţelege, domnule Românu? Pe ce v-aţi bazat când v-aţi hotărât să „infracţionaţi, pe lege călcând?”. Chiar şi electoral, minor dacă ne gândim la şeful şefilor din PSD, care condamnat fiind, a oferit scene de film ce l-ar fi făcut invidios şi pe celebrul regizor al peliculei „Naşul”. Şi, cu părere de rău constat că, opinia publică nu prea se arată ofensată de infracţiunile electorale. O fi din cauza derizoriului în care a ajuns procesul electoral sau din cauza sesizării de către electorat a impotenţei puterii judecătoreşti de a pune punct manifestărilor de gen Gheorghe Românu?

DP

Dan Popoviciu

Dan Popoviciu

Ziarist profesionist din 1996. Redactor şi realizator de emisiuni la televiziunea Terra Sat, jurnalist la publicaţiile Sud-Vestul, 24 de Ore, fondator al ziarului Ghimpele, redactor la P(r)ostul Mare. În prezent, realizator de emisiuni la Vest TV Reşiţa. Autor al unui volum de proză. Studii de drept.

%d blogeri au apreciat: