Vela şi Mocioalcă, pră judeţ se calcă! Vela şi Mocioalcă, pră judeţ se calcă!
Vă spun din start că sunt caransebeşean. Mândria de gugulan ar trebui să mă ţină în a mă exprima negativ asupra celor doi lideri... Vela şi Mocioalcă, pră judeţ se calcă!
Vă spun din start că sunt caransebeşean. Mândria de gugulan ar trebui să mă ţină în a mă exprima negativ asupra celor doi lideri de partid ce se anunţă a se lansa în alegerile pentru şefia Consiliului Judeţean Caraş-Severin. Dar, încerc, cu mintea plecată cu gândul pe la profesori caransebeşeni de genul Poru, Feneşiu, Aron şi mulţi altora cărora le cer scuze că nu-i amintesc aici, să îi localizez pe cei doi în vreo bancă din liceul ăla da tradiţie. Unguresc după cum spune un om politic, Traian Doda, cum ne place nouă absolvenţilor să-i spunem. Liceu ce nu mai are loc să-şi scrie elevii pe placa de aducere amintere a celor ce au reuşit în viaţă după „frecuşul” de pe băncile acestei adevărate instituţii de învăţământ. Toţi cei din generaţia mea ştiu cu cât dispreţ se vorbea despre absolvenţii ce mergeau pe la facultăţile de gaze de pe la Petroşani, despre cei ce mergeau pe la cele facultăţi silvice de la Braşov sau pe la subinginerii de la Reşiţa. Nu erai om dacă nu făceai Politehnica de la Timişoara! Bun, puteţi spune că erau ceva mofturi de regim comunism. Nicidecum. Domnule, se făcea şcoală. Dacă vorbeai cu un student de la Litere, Medicină sau Drept, îţi scoteai pălăria! Era o concurenţă de zeci de persoane pe loc. Acum, plagiatorii doctoratelor de după 1990 sunt cocoţaţi pe posturi ce dau pe dinafara capacităţilor lor intelectuale şi vin să ne spună cum ar trebui să trăim şi cum am putea să contribuim la bunăstarea lor, a celor ce fură ban cu ban din munca noastră. Condamnaţi penali, susţinuţi de un partid ca o oaste. Preşedinte de stat prins cu furăciuni pe imobiliare. Fost preşedinte acuzat de vânzarea unei flote întregi. Fost premier prins în chingile justiţiei. Mai pe aici, pe la noi, consiliu judeţean decapitat de justiţie. Primăria municipiului reşedinţă de judeţ, decapitată. O frumoasă viaţă, o frumoasă perspectivă! Şi, ca să revin, unul de la petrol şi gaze şi altul de la asigurări vin acum şi se bat pe a conduce judeţul înspre ternul penultim loc din ţară? Mulţumim Vaslui că exişti.
 DP
Dan Popoviciu

Dan Popoviciu

Ziarist profesionist din 1996. Redactor şi realizator de emisiuni la televiziunea Terra Sat, jurnalist la publicaţiile Sud-Vestul, 24 de Ore, fondator al ziarului Ghimpele, redactor la P(r)ostul Mare. În prezent, realizator de emisiuni la Vest TV Reşiţa. Autor al unui volum de proză. Studii de drept.

%d blogeri au apreciat: