A new beginning A new beginning
Politica e o afacere de maţe şi de cur! Adică, tre să ai maţe tari ca să rezişti în business-ul ăsta şi curul aşişderea,... A new beginning
Politica e o afacere de maţe şi de cur! Adică, tre să ai maţe tari ca să rezişti în business-ul ăsta şi curul aşişderea, ca să nu-ţi pese de şuturile pe care le primeşti! Sau, să te doară-n cur de ele! Depinde de ce parte a… şutului eşti! Părerea mea! Am mai spus-o şi o repet: mare parte din liderii care astăzi îl faultează astăzi pe Sorin Frunzăverde îi datorează, de fapt, cariera de parveniţi. Şi fostul preşedinte marinar şi răul cel mai mic al României, ex-premierul primar de Cluj, într-o oarecare măsură şi actualul preşedinte marionetă, ca să nu mai vorbesc de leaota de năuneimuri din judeţ. Exilat în Caraş-Severin, judeţul căzut de pe harta României, asta după ce a fost „utilizat” cu succes ca ministru de serviciu, demonstrând că Apărarea, de exemplu, e bine să i-o laşi, Frunzăverde, declarat peste noapte dizident şi aproape indezirabil în propriul partid, nu avea decât să ducă o luptă de hărţuire a adversarului. Din păcate, Frunzăverde nu este nici născut şi nici pregătit să aplice Legile războiului. Altfel, ar fi ştiut că un adversar, devenit duşman, trebuie strivit, neutralizat fără milă, altfel se întoarce şi te face praf! Lucru care s-a şi întîmplat! Deşi nu a jucat altfel pe scena politică românească, decât ceilalţi! Pe cale de consecinţă, ar trebui ca TOŢI liderii politici din ultimii 25 de ani să construiască împreună un mare Canal Siret-Bărăgan, de exemplu!
Frunzăverde este primul PDL-ist care a vorbit deschis despre criza politică: România traversează o criză politică, ”indiferent cât încearcă unii să o cosmetizeze într-o formă sau alta”, şi, de multe ori, justifică faptul că această criză nu ar exista, prin obţinerea unui ”vot chinuit” în Parlament.
Adulat de unii, hulit şi urât de alţii, Sorin Frunzăverde NU E NEVINOVAT! Marea, uriaşa, principala lui vină este că s-a înconjurat de oameni cu coloana vertebrală paradită, dacă nu făcută praf! Vânzători de neam şi şmecheraşi de ţară. Toate faptele bune au pălit în faţa valului de arestări. Prea multă poezie! Prea multă încredere în oameni care i-au înşelat încrederea! „Crezi că eu nu ştiu?, mi-a spus într-o zi, în urmă cu vreo 15 ani. „Dar, ce vrei, să rămân singur”? Teama de a nu rămâne singur în politică l-a făcut astăzi să rămână singur pe băncile Tribunalului. Nu pentru el, ci pentru o construcţie politică liberală. Astăzi, să iei apărarea lui Sorin Frunzăverde este contra naturii. Este echivalent cu a lua apărarea lui Marian Munteanu, lui Corneliu Zelea Codreanu sau Falangsterului!
O altă vină a lui Sorin Frunzăverde este aceea că nu a avut un plan măreţ pentru acest judeţ. A încercat să conserve un sistem, politic avantajos, în detrimentul unei viziuni radicale. Nu a avut o echipă care să analizeze, să prognozeze şi să propună ceva spectaculos: recuperarea Orşovei, de exemplu, de la judeţul artificial Mehedinţi şi transformarea acesteia în Paradis. Herculanele! Clisura! Un sistem mult prea ticăloşit, în care a căzut prizonier, l-au făcut să piardă hăţurile politicii actuale şi să-şi creeze breşe de securitate prin care adversarii săi l-au lovit. Poate, cu propriile arme!
Acum, „epoca” Frunzăverde s-a încheiat, cum titra un confrate. După războiul total, se aşterne pacea. O pace romană, sper, generatoare de construcţii! Sunt extrem de curios CINE  vor fi aceia, cu maţe tari şi curul tăbăcit, sau nu, care vor scoate Caraş-Severinul din acest con de umbră… Un nou început!
mb
Mario Balint

Mario Balint

Ziarist profesionist din 1990. Jurnalist, analist şi consultant de securitate. Activităţi jurnalistice în presa scrisă, televiziune, radio. Fondator de publicaţii, realizator de emisiuni. De peste 20 de ani, corespondent de război. Corespondent special al Radio România Actualităţi. În prezent, redactor şef la Radio România Reşiţa. Autor a 16 volume de proză, reportaj, fotografie şi eseu. Studii de jurnalism şi securitate.

%d blogeri au apreciat: