Viitorul nostru…. Viitorul nostru….
A început pentru „gândacii” noştri din clasele primare o săptămână altfel. Îi vedem peste tot în oraş. La muzeul de locomotive, entuziaşti ca şi... Viitorul nostru….
A început pentru „gândacii” noştri din clasele primare o săptămână altfel. Îi vedem peste tot în oraş. La muzeul de locomotive, entuziaşti ca şi cum nu l-ar fi văzut până acum, cu părinţii. La fel la fântâna cinetică din centru. Aici, am stat preţ de cinci minute şi am fost încântat că nu a venit doamna să-i tragă pe copii din braţele perdelelor de apă ce se revărsau complice cu vântul, peste tinerii învăţăcei. Am mers mai departe şi m-am gândit la cei zece ani ce vor trece peste ei. Vor creşte, vor ajunge la examenul de bacalaureat, vor pierde sau vor câştiga. Cei ce vor pierde, vor alege un serviciu cu salariul minim pe economie sau vor pleca în Occident. Cei ce vor câştiga, vor alege un salariu minim pe economie sau vor pleca în Occident. Vi se pare că am greşit în repetiţia anterioară? Nu! Din păcate, ori eşti eminent ori eşti repetent, viitorul tău este în Occident. Toţi nemernicii, toate jegurile politice instalate numai ei ştiu cum la butoanele sărmanei Românii, nu fac altceva decât să promoveze un exod al tineretului ţării. Şi nu numai. Dacă ne gândim şi la femeile şi, mai nou, bărbaţii plecaţi să schimbe pamperşi la curul occidentalilor, ne dăm seama în ce hal a ajuns naţia asta. Încercăm pe aici, prin ogradă, să facem treabă. Astăzi e o lege, mâine alta. Astăzi, vine ăla cu mirosurile. Vai, la tine miroase prea frumos! Amendă! Vai, la tine pute! Amendă! La tine e prea soare, la tine e prea vânt, la tine e prea frumos, la tine prea urât. Amendă! La tine, la mine, intreprinzătorul mic, român. Vă rog respectuos să-mi daţi exemple despre amenzi aplicate marilor concerne ce vând alimente expirate, alterate, reambalate şi imposibil de consumat. ISU, PISU şi alte organe scrofuloase la datorie cu micii intreprinzători, ce eroisme au săvârşit faţă de corporatişti? Zero! Şi-atunci, vorba regretatului Păunescu, să ne-aruncăm în mare şi să ne cerem două săptămâni concediu pe pământ. Revenind la ideea de început, de ce-ar rămâne gândăceii ăştia ai noştri, fie şi după o săptămână altfel, aici, când este clar că nicio competiţie pentru un post la buget nu este corectă? Vă invit să comentaţi despre un ultim examen la Spitalul Judeţean din Reşiţa, pentru un post de inginer mecanic. Soţia cui a reuşit şi a fost angajată? În dauna câtor concurenţi? Vorbim aici de vârstă, competenţă etc. Şi-atunci, revin cu chestia din titlu: viitorul nostru, unde este?
 DP
Sursa foto :slideshare.net
 
 
Dan Popoviciu

Dan Popoviciu

Ziarist profesionist din 1996. Redactor şi realizator de emisiuni la televiziunea Terra Sat, jurnalist la publicaţiile Sud-Vestul, 24 de Ore, fondator al ziarului Ghimpele, redactor la P(r)ostul Mare. În prezent, realizator de emisiuni la Vest TV Reşiţa. Autor al unui volum de proză. Studii de drept.

%d blogeri au apreciat: