Eu votez? Şi dacă da, cu cine? Eu votez? Şi dacă da, cu cine?
Suntem pe final de precampanie şi nu mă pot opri din a mă amuza pe tema acestui iureş de creşteri exponenţiale a calităţilor unor... Eu votez? Şi dacă da, cu cine?
Suntem pe final de precampanie şi nu mă pot opri din a mă amuza pe tema acestui iureş de creşteri exponenţiale a calităţilor unor semeni ce, până acum erau de-ai noştri. Cunoscuţi, fiecare cu treaba şi serviciul lui, bugetarul plictisit, angajatul la patron nemulţumit, patronul de-a dreptul furios. Dar, ei fac politică. N-ar spune nici arşi cu fierul roşu că şi-ar pregăti ceva foloase economice, doar primar sau consilier local să se aleagă. Vin cu tot felul de abureli. Cu proiecte inexistente, dar cu o seamă de chestiuni ce ar fi trebuit să se facă în localitate. Lucruri pe care le poate observa orice cetăţean, nu neapărat candidat. Vorbim în continuare de Reşiţa, dar cu aplicaţie în toate cele 77 de administraţii locale din judeţ. Avem aproape zece candidaturi anunţate, până acum. Au dat iama în politichie şi au cam lăsat-o gravidă, dat fiind numărul celor ce se anunţă candidaţi la fotoliul de primar al Reşiţei. A venit Mircea Geoană în oraş, care cică ar fi suportat un afront mare. Aflat în pelerinaj electoral în piaţa din Reşiţa Sud, pitpalacii din jurul Domniei Sale l-ar fi abordat pe un cetăţean ce tocmai cumpărase o găleată de flori. La insistenţele suitei de a-l saluta pe Mircea Geoană, cetăţeanul ar fi replicat că a venit în piaţă după păstărnac, nu să salute un prostănac. Răutăţi, fireşte! A mai fost şi Băsescu Traian. Pe la Bocşa, pe la Reşiţa, pe la casa cu tei. A fost „urat” de bine de către cetăţeni dar a răspuns cu zâmbetul specific. Toate partidele îşi doresc primari şi consilieri. Nu ştiu ce şanse au ceilalţi dar mie nasul, ce a mirosit cel puţin cinci campanii electorale, îmi spune că, la Reşiţa se vor lupta în voturi Ion Crina şi Ioan Popa. PSD şi PNL aţi putea spune. Dar, dacă Ion Crina înseamnă PSD, nu acelaşi lucru se poate spune despre Ioan Popa vizavi de PNL. Dacă PSD este un partid de soldaţi şi, odată stabilit candidatul, toţi sunt soldaţii acestuia, la PNL nu avem de a face cu aceeaşi situaţie. PNL a fost mereu divizat în mai multe facţiuni ce nu au convers înspre același obiectiv. Aici cred că se regăseşte marele handicap al domnului Popa. Ar mai fi, dar doar pentru „coneseori” faptul că domnului Popa i se ataşează formula „zis Tăiţelu”. Pe de altă parte, domnul Crina are în spate ani de administraţie în care Reşiţa s-a dus la vale. Există curiozităţi legate de firma SPD, lucrătoare cu fondurile primăriei. Popa are tineretul aproape. Care tineret, nu prea iese la vot. Şi, s-ar putea ca, dacă vremea va fi frumoasă în duminica alegerilor, tinerii să fie la pontonul domnului Popa şi nu în secţiile de votare. Una peste alta, va fi o competiţie frumoasă între cei doi. Ceilalţi competitori, să mă ierte, fac doar ca start block-urile să fie complete.
DP
 Sursa foto: erepublik.com
Dan Popoviciu

Dan Popoviciu

Ziarist profesionist din 1996. Redactor şi realizator de emisiuni la televiziunea Terra Sat, jurnalist la publicaţiile Sud-Vestul, 24 de Ore, fondator al ziarului Ghimpele, redactor la P(r)ostul Mare. În prezent, realizator de emisiuni la Vest TV Reşiţa. Autor al unui volum de proză. Studii de drept.

%d blogeri au apreciat: