Cretinul și vândutul nostru p (P) arlament Cretinul și vândutul nostru p (P) arlament
Pentru concetăţenii care nu ştiu ce trebuie să facă parlamentarul ales după ce a cotizat uleiul şi zahărul electoral alegătorilor de pe uliţe şi... Cretinul și vândutul nostru p (P) arlament

Pentru concetăţenii care nu ştiu ce trebuie să facă parlamentarul ales după ce a cotizat uleiul şi zahărul electoral alegătorilor de pe uliţe şi de prin cimitire, reamintesc principala menire a acestor semizei: să facă legi pentru buna funcţionare a statului român şi pentru a asigura un nivel de trai decent fiecărui cetăţean al României. Restul, gargară. Dar ei, nesimţiţii, între pauze de căscat în timpul somnului sau în escale aeroportuare, se trezesc bezmetici şi votează fără cunoştinţă de cauză. Să vă dau un exemplu. De şase ani am o mică afacere în alimentaţie publică. De ce? Pentru că a trăi din presă cere un pic de mai mare curvie decât a politicienilor. Şi, mergându-mi binişor, am zis să mă extind. De ce să pun banii la ciorap? Un nou punct de lucru, încă doi angajaţi, taxe la stat etc. Plus, un oarecare venit personal. Zis şi făcut. Luat local în chirie, renovat, amenajat şi dat în folosinţă. Cafe-bar. De la zero, la aproximativ şase, şapte sute de lei vânzări zilnice. Cu bon fiscal, totul la vedere. Deja mă bucuram şi mă felicitam pentru inteligenţa şi măiestria personală în afaceri. Un fel de Hermes, dacă nu mă înşel şi dacă nu mă laud prea mult. Toată stima asupra inteligenţei personale, până în momentul în care o cretină, susţinută de alte sute de colegi au şters pe jos cu micile afaceri. Nu mai insist, m-am exprimat pe această temă, idioţii nu au fost capabili să comită o lege echilibrată în privinţa fumatului în spaţiile publice. Cert este că, vânzările s-au dus în nas, trebuie să dau oamenii afară, statul pierde mia de euro ce i-o viram lunar etc. Başca furnizorii şi ceilalţi. Dar, Doamne ajută, în România se respiră cel mai curat aer de pe planetă. În condiţiile în care pădurile se jefuiesc. În condiţiile în care sănătatea populaţiei este agresată de alimente expirate, de produse alimentare contrafăcute, de tot felul de furăciuni şi înşelăciuni plătite de prostimea contribuabilă la buget. La bugetul ce nu ajunge pentru cetăţeni dar ajunge pentru bugetul personal al gangsterilor politici.

DP

Dan Popoviciu

Dan Popoviciu

Ziarist profesionist din 1996. Redactor şi realizator de emisiuni la televiziunea Terra Sat, jurnalist la publicaţiile Sud-Vestul, 24 de Ore, fondator al ziarului Ghimpele, redactor la P(r)ostul Mare. În prezent, realizator de emisiuni la Vest TV Reşiţa. Autor al unui volum de proză. Studii de drept.

%d blogeri au apreciat: