Delicatețea florii versus forța culorii Delicatețea florii versus forța culorii
Aceste două atribute cred că sunt relevante pentru lucrările din noua expoziție de pictură a pictorului reșițean – trăitor însă în Austria – Ovidiu... Delicatețea florii versus forța culorii

Aceste două atribute cred că sunt relevante pentru lucrările din noua expoziție de pictură a pictorului reșițean – trăitor însă în Austria – Ovidiu Iovanel. Lucrările sale într-o tehnică sensibilă și prețioasă – acuarela – au umplut, primăvăratec, simezele Galeriei Agora din Reșița, cu câteva zile în urmă, atunci când a avut loc vernisajul expoziției ”Flori”. Despre autor și exponatele sale artistice au vorbit, aplicat, pictorul Ion Bobeică și criticul Dick Stepan. La final, Ovidiu Iovanel a făcut o surpriză celor prezenți, dăruind, în urma unei tombole, trei dintre lucrările sale.

12910066_998609280221685_1313001824_n 12919247_998613290221284_719333445_n

După ce ne-a încântat, anul trecut, cu o expoziție ce cuprindea lucrări inspirate din trecutul și prezentul Reșiței, Ovidiu Iovanel vine acum cu o serie complexă de teme de flori, reușind să tușeze, cu o rară sensibilitate, organisme gracile de flori, plantele noastre atât de iubite și admirate. Profitând de versatilitatea tehnicii de acuarelă, dar valsând atent prin dificultatea acestei tehnici, Ovidiu Iovanel ne dăruiește lucrări complexe, vii, aducătoare de bucurie în spirit. Dintotdeauna, florile au reprezentat o atracție pentru artă, această parte naturală a vieții noastre fiind sărbătorită, de-a lungul istoriei artei, în nenumărate feluri și tehnici. Pictorul reșițean aduce, la rândul său, un tribut important acestei categorii estetice.

Expoziția poate fi vizitată, în continuare, la Galeria Agora din Reșița, până în 20 aprilie.   

DB

Daniel Botgros

Daniel Botgros

Ziarist profesionist din 1990. Activitate jurnalistică la publicaţiile Tinerii, Timpul, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Sud-Vestul, Măsura, Ziua de Vest. Redactor la televiziunea Terra Sat, redactor şi realizator de emisiuni la Radio România Reşiţa, realizator de emisiuni la Banat TV. Activităţi în domeniul PR. Autor a patru volume, de proză, reportaj şi eseu și al unui volum de jurnalism. Studii de jurnalism şi comunicare.

%d blogeri au apreciat: