Quo vadis? Quo vadis?
Sunt pe cale să renunţ la calitatea de jurnalist. Este deja, prea mult. Am peste 20 de ani în care m-am străduit să le... Quo vadis?

Sunt pe cale să renunţ la calitatea de jurnalist. Este deja, prea mult. Am peste 20 de ani în care m-am străduit să le arăt oamenilor ce se întâmplă cu noi. Despre pericolele darurilor otrăvite de la partidul roşu. Despre darurile la fel de otrăvite ce veneau de la celelalte culori lipite de partide. Toate începeau şi încep cu P de la partid. Vă cer scuze pentru mitocănie şi vă mărturisesc convingerea mea intimă, că toate încep cu p de la pu…ă. Toate, prin prepuşii sau prepuţii lor, vin şi te încântă. Cu valurile de bunăstare, cu iluzorii căi de a prospera într-o societate în care fiecare om politic creşte ca Făt Frumos, de şapte ori ca un om de rând. Sunt lucruri evidente, ce pot fi văzute de orice cetăţean. Patronul publicaţiei la care scriu mă ceartă că nu sunt mai acid. Îi răspund că nu sunt procuror, doar un umil de gazetar. Ce încearcă să dea repere procurorilor. Nu pot să-mi iau pe umeri toată nemulţumirea şi deznădejdea oamenilor călcaţi în picioare de administraţiile eminament politice ale acestei ţări. Mă declar însă, solidar cu toţi năpăstuiţii şi batjocoriţii acestor administraţii. Oameni ce îşi sacrifică viaţa personală pentru a aduce plus valoare societăţii în care trăiesc. O fac prin firme, prin ONG-uri, prin diverse forme ce pot concura la construcţia unei societăţi, măcar locale, ce ne poate duce spre prosperitate. Dar, în orice moment decisiv al acestei acţiuni, intervine, ca un blestem, factorul politic. Şi, o spun în cunoştinţă de cauză, factorul politic românesc este constituit, 99 la sută, din premianţii scuipătorilor de coji de seminţe. Unii de dovleac, alţii de floarea soarelui.OK! Orice luptător este dator să moară pe ring. Dar, administraţiile de căcat de până acum, nu fac decât să arunce prosopul de la prima bătaie de gong. Unde sunt revoluţionarii, unde sunt cei ce au asupra lor şi modul corect de circulaţie al ideilor? Vom continua a fi permanenţii purtători de indicaţii de la influentul personaj popescu la executantul ionescu, buni oameni politici, dealtfel?

DP

Sursa foto:www.values.com

Dan Popoviciu

Dan Popoviciu

Ziarist profesionist din 1996. Redactor şi realizator de emisiuni la televiziunea Terra Sat, jurnalist la publicaţiile Sud-Vestul, 24 de Ore, fondator al ziarului Ghimpele, redactor la P(r)ostul Mare. În prezent, realizator de emisiuni la Vest TV Reşiţa. Autor al unui volum de proză. Studii de drept.

%d blogeri au apreciat: