Je suis SRI! Je suis SRI!
Curtea Constituțională a României a decretat interceptările SRI în dosarele instrumentate de DNA ca ilegale. Irațional, în contextul nevoii de curățire a societății românești... Je suis SRI!

Curtea Constituțională a României a decretat interceptările SRI în dosarele instrumentate de DNA ca ilegale. Irațional, în contextul nevoii de curățire a societății românești sufocată de găști transpartinice și grupuri de interese care au spoliat avuția națională precum Regele Leopold al Belgiei, Katanga și Zairul. Binomul DNA-SRI intrase în normalitate, oarecum, interceptările fiind utilizate de către procurori în ancheta penală. NU SRI-ul face ancheta, cum fals și manipulator s-a afirmat în ultimele ore în mass-media, ci DNA, SRI-ul oferind suport tehnic pentru aceasta.

Am văzut oameni politici, afaceriști veroși și fătuci ajunse ziariste la apelul de seară, exultând de bucuria acestei decizii. Mă așteptam! Președintele ales al Societății civile care și-a luat țara înapoi, a decretat corupția ca fiind atentat la siguranța națională. În acest context, m-am așteptat ca toți mitingiștii de profesie să iasă din case cu pancarte pe care să scrie JE SUIS SRI!

Dar, NU!

Am văzut, din păcate SOCIETATE CIVILĂ perorând în favoarea deciziei CCR. Și m-am blocat: cum, când societatea civilă a ieșit în stradă, a schimbat un guvern de corupți – cu ghilimelele de rigoare pe care nu le am pe tastatură! 🙂 -, a cerut schimbarea clasei politice și curățirea României de corupția care a sufocat țara, această societate civilă sărbătorește în piață victoria justiției asupra monstrului SRI (același ghilimele). Îmi amintesc imaginea cu pilotul american de pe Black Hawk, legat de gât și târât pe străzile din Mogadiscio (Mog), în Somalia, în 1993. Acea imagine a dus la retragerea trupelor americane din Somalia și proliferarea Lorzilor Războiului.

Același lucru se întâmplă și aici! SRI-ul scos din cărți va da undă verde refacerii grupurilor mafiote la toate nivelurile, grupări destructurate și aflate în stare latentă tocmai de spaima de interceptării telefonice!

Dincolo de interesul direct al samsarilor, manevra CCR pare orchestrată de cineva. De același Cineva care l-a adus la putere pe Iohannis, tehnocrații plutocrației și care a eliminat concurența hoților autohtoni. Acum, aceste spații vide ale zonelor de turbulență economică și financiară trebuie umplute. Vom vedea cu cine! Sau nu…

Până una alta, directorul SRI, un civil care păstorește o instituție ce funcționează după o lege anacronică, dată înainte de aderarea României la NATO, face o declarație publică, iar CSAT-ul se întrunește în regim de urgență vineri, 11 martie.

În declarația Directorului SRI se spune, printre altele: Pragmatic, evaluarea noastră este că această decizie are un impact cert asupra securităţii naţionale, având în vedere corelarea dintre prevenirea ameninţărilor la securitatea naţională şi contracararea fenomenelor infracţionale asociate. Astfel, în procesul penal, nu vor mai putea face obiectul instrumentarii cu mijloacele tehnice complexe dezvoltate de SRI infracţiuni precum cele de spionaj-trădare, terorism, criminalitate organizată transfrontalieră, proliferare, criminalitate informatică şi, nu în ultimul rând, fapte de mare corupţie, ce reprezintă ameninţări grave la adresa securităţii naţionale. În acest sens, considerăm că vor fi afectate dosarele aflate în diferite faze ale justiţiei, în mod special cele privind infracţiuni la adresa securităţii naţionale şi în care s-a cooperat cu SRI, iar instituţia noastră a depus eforturi umane şi materiale considerabile.

Îmi place expresia stereotipizată care spune: nu sînt adeptul teoriei conspirației… Viața și experiența profesională mă fac să spun: conform teoriei conspirației, CINEVA se va instala comod în: transporturi aeriene și feroviare, șantiere navale, transport fluvial, petrol și gaze, energie verde, minerit și telecomunicații, infrastructură energetică, bănci și asigurări. Pentru a desăvârși statutul nostru de colonie!

mb

Sursa foto: washingtonpost.com

Mario Balint

Mario Balint

Ziarist profesionist din 1990. Jurnalist, analist şi consultant de securitate. Activităţi jurnalistice în presa scrisă, televiziune, radio. Fondator de publicaţii, realizator de emisiuni. De peste 20 de ani, corespondent de război. Corespondent special al Radio România Actualităţi. În prezent, redactor şef la Radio România Reşiţa. Autor a 16 volume de proză, reportaj, fotografie şi eseu. Studii de jurnalism şi securitate.

%d blogeri au apreciat: