Visul scump al lui Traian Băsescu s-a concretizat la Bocșa Visul scump al lui Traian Băsescu s-a concretizat la Bocșa
Refacerea PD constituie, probabil visul cel mai scump al lui Traian Băsescu, un vis care se reflectă acum palid în Partidul Mișcarea Populară, acela... Visul scump al lui Traian Băsescu s-a concretizat la Bocșa

Refacerea PD constituie, probabil visul cel mai scump al lui Traian Băsescu, un vis care se reflectă acum palid în Partidul Mișcarea Populară, acela de a reface PD. Chiar dacă Băsescu ar vrea ca în PMP să se reflecte spiritual PD, primele manevre politice spre acest deziderat conduc, pragmatic, la acapararea primarilor și consilierilor liberali proveniți din PDL. Cu toate că fostul președinte al României, acum om politic, spune că a făcut PMP cu oameni tineri, nu refuză deloc pe cei trecuți de tinerețe dacă sunt lideri de organizații, primari sau consilieri din fostul PDL. Pentru aceasta, Băsescu exploatează cu abilitate nemulțumirile celor proveniți din PD sau PDL vizavi de actualul lor partid, PNL. Mulți dintre cei trecuți la liberali nu s-au regăsit niciodată acolo, susține Traian Băsescu. Prezența de miercuri a lui Traian Băsescu la Bocșa s-a legat, așa cum era de așteptat, de lansarea candidaturii actualului primar liberal, fost PDL, Eugen Cismăneanțu, din poziția de membru al PMP. Cismăneanțu va trage după el zece consilieri locali, șase dintre aceștia provenind din PNL și patru din fostul USL, aleși care, de altfel, au fost alături de primar la întâlnirea cu Traian Băsescu. Cismăneanțu a organizat conferința de presă cu caracter politic la Primăria Bocșei, dar, vorba aceea, te mai uiți? Primarul a vorbit despre presiuni ale conducerii PNL asupra sa și a unor consilieri și a acuzat pe liberali că nu înțeleg mesajele tinerilor. Cismăneanțu a spus chiar că cei care s-au trezit liberali la un moment dat suferă după PD. Deocamdată, însă Eugen Cismîneanțu nu și-a dat demisia din PNL.

Traian Băsescu susține că a fost anunțat doar cu vreo două zile în urmă de decizia primarului Bocșei dar că se bucură  pentru ea și că, el, de fapt, n-a înțeles niciodată dispariția PD, un partid modern care a făcut istorie poate mai mult decât unele partide istorice. Băsescu spune că Eugen Cismăneanțu e exact tipul de candidat pe care PMP îl promovează, adică unul tânăr, cu perspective.

Traian Băsescu a vorbit despre o scindare în PNL care ar fi mai amplă decât se vede în spațiul public. El nu a ascuns faptul că, chiar dacă nu și-a propus să rupă PNL, s-ar bucura ca un posibil rift în interiorul acestui partid, să se adâncească și să se accelereze. Acum, sigur, partidul lui Traian Băsescu nu are anvergura necesară pentru a rupe efectiv PNL, numai că aceste manevre se pliază pe un moment în care liberalii se confruntă cu propriile probleme și exploatează, așa cum am spus, abil, faptul că foștii pediști nu i-au aglutinat, ca să spunem așa, niciodată cu adevărat pe liberali și nici invers. Cu toate că, de fațadă, unirea pedisto-liberală s-a produs, în esență ea nu s-a întâmplat niciodată cu adevărat și liderii au continuat să reacționeze ca reprezentând formațiuni distincte. Pare că momentul când era ”politicaly correct” să te unești într-un singur partid liberal, a cam trecut.

DB

12825625_982140098535270_1703883623_n12804447_982140251868588_11096646_n 12071597_982193311863282_141268259_n 

Daniel Botgros

Daniel Botgros

Ziarist profesionist din 1990. Activitate jurnalistică la publicaţiile Tinerii, Timpul, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Sud-Vestul, Măsura, Ziua de Vest. Redactor la televiziunea Terra Sat, redactor şi realizator de emisiuni la Radio România Reşiţa, realizator de emisiuni la Banat TV. Activităţi în domeniul PR. Autor a patru volume, de proză, reportaj şi eseu și al unui volum de jurnalism. Studii de jurnalism şi comunicare.

%d blogeri au apreciat: