Nu mai enumăr alte măgării Nu mai enumăr alte măgării
Am citit recent un citat din Sun Tzu. Spunea, şi vă reproduc aproximativ ce am înţeles eu, că pentru a cuceri un popor trebuie... Nu mai enumăr alte măgării

Am citit recent un citat din Sun Tzu. Spunea, şi vă reproduc aproximativ ce am înţeles eu, că pentru a cuceri un popor trebuie să-l aduci în stadiul în care îşi neagă originile, se leapădă de orice valoare a neamului său şi se închină la idoli impuşi de cei ce vor să-l cucerească. Acum, poate puţin deplasat pentru unii dintre dumneavoastră, cititorii mei şi ai ecronica, vin la marea curvăsăreală din România. Din societatea românească, din fiecare comunitate de pe teritoriul ţărişoarei noastre. De exemplu: du-te bă, românii e proşti! Bă, e hoţi! Bă, e leneşi! Plec din ţara asta de rahat! ETC! De ce? Pentru că, nu am fost şi nu sunt fan al teoriei conspiraţiei,dar prea se leagă. Industria a fost pusă la pământ. Cu tot felul de asocieri, vânzări, privatizări sau cum le-o fi spus. Praf şi pulbere. Nu se puteau retehnologiza? Nu puteau fi readuse pe linia de plutire, economic vorbind, cu ceva infuzii de capital şi cu o oarecare emergenţă pe pieţele de capital din lume, nu neapărat din Europa? Gripa aviară, boala porcilor, vaca nebună etc. chestii ce tind să spun că au fost inventate pentru a căsăpi mii de animale ce ajutau autohtonul român să supravieţuiască fără supermarketurile transnaţionalelor. Nu mai enumăr alte măgării pentru că sunt prea multe şi mă veţi face conspiraţionist. Dar, ultima cacealma a vânduţilor ăştia de neam şi de ţară mă face să aduc din nou problema conspiraţiunii. Aşadar, avem bebeluşi decedaţi. Avem alţii, încă intubaţi. Şi, nemernicii ăştia l-au găsit pe un întreprinzător român responsabil de vânzare de brânză de vaci infestată cu o bacterie. Şi, vezi Doamne, de acolo tragedia bebeluşilor! Măi ordinarilor, eventuali părinţi, de la ce vârstă îi dai nou născutului brânză de vaci? Chiar am înebunit cu toţii? Din ce lună i se poate da ca hrană unui nou născut un biscuite ras cu banane, cu măr, cu o linguriţă de brânză de vaci? Nu suflă nimeni cu ştaif de funcţionar public o vorbă despre vaccinurile efectuate dintr-un lot unic, în acea perioadă nefastă în Argeş. Toţi tâmpiţii caută bacterii în portocale, banane, brânză de vaci. Dar nu peste tot, doar la un amărât de întreprinzător român. Că la transnaţionale, nu e voie, că este investitor strategic! Vai ş-amar de ţărişoara asta, vândută viitor cu viitor.

DP

Sursa foto:romaniatv.net

Dan Popoviciu

Dan Popoviciu

Ziarist profesionist din 1996. Redactor şi realizator de emisiuni la televiziunea Terra Sat, jurnalist la publicaţiile Sud-Vestul, 24 de Ore, fondator al ziarului Ghimpele, redactor la P(r)ostul Mare. În prezent, realizator de emisiuni la Vest TV Reşiţa. Autor al unui volum de proză. Studii de drept.

%d blogeri au apreciat: