Opinie de chibiţ Opinie de chibiţ
 Umblă vorba prin sat că, Bacăul este interesat de echipa de handbal a lui Adrian Petrea. Dar nu de echipa in integrum, ci doar... Opinie de chibiţ

 Umblă vorba prin sat că, Bacăul este interesat de echipa de handbal a lui Adrian Petrea. Dar nu de echipa in integrum, ci doar de locul pe care îl ocupă în Liga Naţională. Adică, ne daţi locul, plătim şi pe mai departe ne descurcăm noi. De ce s-a ajuns aici? Pentru că finanţatorul, Cristi Pătru, nu prea mai poate face faţă. Omul, de bună credinţă, a creat aici ceva ce nimeni nu spera. Pătru, un fiu al Reşiţei, a pornit cu elan şi cu microbul moştenit de la tatăl său pentru a pune pe picioare o mişcare sportivă de anvergură în municipiul de pe Bârzava. A adunat, pentru început, copii dornici să înveţe şi să joace handbal pentru Reşiţa. Are pe undeva, la 60 de copii cu vârste cuprinse între zece şi 14 ani. Dar, unde să meargă aceşti copii după juniorat? A luat fiinţă echipa de seniori Handbal Club Adrian Petrea. Jucătorul ce nu are nevoie de a i se detalia palmaresul. Au început din Divizia A, unde au stat doar un sezon, după care au promovat în Liga Naţională. Şi nu s-au făcut de ruşine. Au bătut echipe de top, au mai şi pierdut dar acum se situează pe un onorabil loc 7, la trei puncte de locul patru. Loc ce poate duce în play off. Recunosc că am intrat pe un teren ce nu prea mă reprezintă din punct de vedere profesional. De aici însă, vin pe teritoriul de care mă ocup de peste 20 de ani. Să vă explic cum văd eu lucrurile. Administraţia locală a virat un miliard de lei lunar, unei echipe de fotbal cu capital privat, ceva de gen Ciuca Măcăii. Echipă ce a avut „reverenţa” de a accepta să joace pentru culorile reşiţene. Fireşte că totul a fost un bluf şi, minunatul patron i-a cam muls pe reşiţeni de sumele alocate. Rezultate pe măsură. Adică, exponenţial spre minus. Acuma, stau şi gândesc şi eu ca un chibiţ prost ce mă aflu. Dacă tu, consiliu local, vrei să stimulezi performanţa sportivă din comunitate, de ce n-o faci în funcţie de apetitul cetăţenilor pentru diversele sporturi? La un miliard investit, în Valea Domanului, la fotbal mai exact, se adunau cu greu două, trei sute de persoane. La un meci al HC Adrian Petrea, se adunau şi încă se mai adună, peste o mie, fără un leu investit din banul meu, al reşiţeanului ce contribuie la bugetul local. Închei întrebându-vă, dragi reşiţeni, ce performanţă ar face handbaliştii noştri cu o alocare bugetară de un miliard, peste banii lui Pătru? Şi, o asociere între consiliul local şi echipă ar fi perfect legală. Cine nu vrea, cine nu poate, cine hotărăşte, totuşi?

DP

Sursa foto:dozdrapedg.tk

Dan Popoviciu

Dan Popoviciu

Ziarist profesionist din 1996. Redactor şi realizator de emisiuni la televiziunea Terra Sat, jurnalist la publicaţiile Sud-Vestul, 24 de Ore, fondator al ziarului Ghimpele, redactor la P(r)ostul Mare. În prezent, realizator de emisiuni la Vest TV Reşiţa. Autor al unui volum de proză. Studii de drept.

%d blogeri au apreciat: