Dura lex, sed lex! Dura lex, sed lex!
 Scriu aceste rânduri, uimit fiind de isteria ce a provocat-o acţiunea ANAF în legătură cu trustul Intact. Pentru a fi sincer în cele ce... Dura lex, sed lex!

 Scriu aceste rânduri, uimit fiind de isteria ce a provocat-o acţiunea ANAF în legătură cu trustul Intact. Pentru a fi sincer în cele ce voi scrie, trebuie să vă spun că am fost angajatul Antenei 1, aproximativ un an, doi, în urmă cu vreo opt, nouă ani. Se presupune că am avut de a face cu stilul redacţional, relaţionar, colegial al organului de presă. Din această poziţie declar răspicat că nu sunt alături de antene. Şi vă spun şi de ce. Există o hotărâre judecătorească prin care patronul firmei este obligat să restituie un prejuciu colosal pentru orice român de rând: 60 de milioane de euro. Data înştiinţării, de mai bine de un an. Nu s-a întâmplat nimic până acum două zile când ANAF a trecut la executare silită. De ce n-o fi făcut-o până acum, un semn de întrebare. În toată nebunia mediatică şi politică se vorbeşte despre un atentat la libertatea presei. O curvăsărie cât casa. Unui hoţ dovedit de instanţa judecătorească i se confiscă o clădire pentru recuperarea pagubei, a furăciunii. În acel sediu funcţionau antenele şi pot funcţiona bine merci din orice altă clădire. De aici, o manipulare ordinară a politrucilor ce populează scena pseudo-politică a Parlamentului. Care ştim că e plin de proşti. Dar, chiar însuşi şefului Senatului să-i treacă aşa o neghiobie prin cap, cum a fost convocarea premierului pentru explicaţii pe tema pumnului pus în gura presei, deja denotă un dispreţ endemic faţă de Lege şi legiuitori. Pentru cine nu ştie, în ţărişoara asta a noastră blestemată, există trei puteri independente. Legiuitorul (Parlamentul), Executivul (Guvernul) şi Justiţia. Unii adaugă şi Presa, ca a patra putere în Stat. De ce vorbeam de dispreţ a unei puteri faţă de cealaltă? Pentru că numărul doi în stat, şeful Senatului, şi-a permis să-l cheme în faţa aleşilor pe premier, pentru a-i da socoteală în speţa acţiunii ANAF în cazul antenelor. Am pierdut cu această ocazie orice urmă de stimă pentru fostul premier Tăriceanu. Pentru a fi foarte clar, ANAF confiscă sediul, nu obligă antenele la încetarea emisiei. Aveţi idee câte media din România au intrat în insolvenţă sau şi-au închis sediile din cauză de datorii? A chemat Tăriceanu pe cineva la raport? Concluzia ar fi că nicio meserie şi niciun statut social nu-ţi permit să fii deasupra legii. Scrie în Constituţie dar, se pare că unii, nu numai parlamentari sau ziarişti, se şterg la fund cu legea fundamentală a ţării.

DP

Sursa foto: antena3.ro

Dan Popoviciu

Dan Popoviciu

Ziarist profesionist din 1996. Redactor şi realizator de emisiuni la televiziunea Terra Sat, jurnalist la publicaţiile Sud-Vestul, 24 de Ore, fondator al ziarului Ghimpele, redactor la P(r)ostul Mare. În prezent, realizator de emisiuni la Vest TV Reşiţa. Autor al unui volum de proză. Studii de drept.

%d blogeri au apreciat: