Pasivitatea reșițenilor, mai ingrijorătoare decât nemernicia partidelor! Pasivitatea reșițenilor, mai ingrijorătoare decât nemernicia partidelor!
M-am născut în Reșita, în urmă cu 38 de ani. În copilăria mea, Reșița era un oraș muncitoresc, cu plusurile și minusurile pe care... Pasivitatea reșițenilor, mai ingrijorătoare decât nemernicia partidelor!

M-am născut în Reșita, în urmă cu 38 de ani. În copilăria mea, Reșița era un oraș muncitoresc, cu plusurile și minusurile pe care le presupune o astfel de comunitate. Pe vremea aceea mă jucam liniștit în jurul blocului pentru că nu exista riscul să mă fure nimeni, mă jucam în nisip fără să mă îmbolnăvesc de tot felul de boli ale mizeriei, dar na, ce să spun, pe vremea aceea sănătatea unui copil era mai importantă decât libertatea câinelui de a se răhăți unde vrea el. Tot în vremea copilăriei mele îmi amintesc că reșițenii aveau o viaţa activă din punct de vedere cultural, aveau rezultate sportive bune și foarte bune și eram tare mândri de statutul nostru de reșițeni.

Ce suntem astăzi? Unde am ajuns? Răspunsul îl cunoaștem cu toții. Ceea ce mi se pare mie mai tragic este lipsa de perspectivă. Orașul nostru a trecut prin anumite evenimente care ar fi trebuit să ne trezească, dar lipsa de reacție și pasivitatea reșitenilor este mai îngrijorătoare decât nemernicia partidelor din comunitatea noastră. Vin alegerile și din păcate candidații sau potențialii candidați mă fac să realizez nivelul la care a ajuns orașul nostru. Sincer, până astăzi chiar nu am conștientizat că am ajuns aici. Am să vă spun și ce m-a făcut să trag această concluzie. Avem un candidat care a fost nevoit să se prezinte cu porecla în articole și în sondaje pentru a-l recunoaște lumea. Ca la sat, nu-i așa? Și între timp la o petrecere a fost făcut “ cuș cuș” de un co-petrecăreț, practic a căzut victimă genului de turism pe care l-a promovat. Apoi un alt doritor încă neanunțat oficial ne povestește despre administrațiile anterioare ( din care a făcut parte ) că ar fi fost lipsite de viziune, și ne mai povestește despre ceva, despre firme incapabile să facă față mediului concurențial. Adevărul este că dânsul știe bine cum faci față mediului concurențial. Pe mine asta chiar m-a revoltat. De altfel nici susținătorii fostului primar, arestat astăzi pentru corupție, nu s-au liniștit deloc. Au și ei un candidat “independent”, dar am impresia că stă închis în seiful instituției în care lucrează că nu prea se aude nimic de el sau poate a primit recomandări că mai bine tace și speră într-un vot negativ… pentru că poate. Nu pare o imagine prea optimistă.

AV

Sursa foto: egrabber.com

Aurel Văduva

Aurel Văduva

%d blogeri au apreciat: