Minime exerciţii de logică bazate pe bun simţ Minime exerciţii de logică bazate pe bun simţ
Deja a început punerea voalului de mireasă pe creştetul unor minunaţi politicieni ce se vor aleşi în continuare pe funcţii politico-administrative ale statului. Se... Minime exerciţii de logică bazate pe bun simţ

Deja a început punerea voalului de mireasă pe creştetul unor minunaţi politicieni ce se vor aleşi în continuare pe funcţii politico-administrative ale statului. Se ştie că primul maraton este cel al localelor. Aşadar, vin miresele noastre şi se dau virgine pentru a nu ştiu câta oară în ultimul sfert de secol. Au cam fost peste tot. Consilii locale, judeţene, Parlament, ba chiar şi prin ministere. Ei sau propuşii lor, susţinuţi de ei, vin din nou şi ne iau de tâmpiţi. Şi, în continuare, vă dau câteva exemple. Mai cu nume, mai fără, că nu vreau să mă trezesc prin tribunale că am deranjat naturelul simţitor al vreunui fost, actual şi poate viitor ales. Aşadar, apel la logică. Dacă, locuieşti în municipiu, la şase, şapte minute de mers până în centrul civic şi nu ai canalizare, se cheamă că ai un primar cum trebuie? El face statui, vorbeşte frumos, chiar el este frumuşel, face distracţii populare dar se-ncurcă în nişte rahaturi de haznale. Unii spun că erau pe proiect dar a venit prea repede iarna, alţii spun diverse…răutăţi. În alt municipiu, alt pretendent. Care vine şi explică economia învăţată pe banda de tăiţei. Minunea realizărilor sale se vede cu ochiul liber. Dar, desigur, sunt eu tâmpit că nu înţeleg dedesubturile unor mizerii financiare sau cel puţin edilitare. Probabil că sunt răutăcios şi m-a condamnat Văduva să aduc înapoi comunismul. Mai departe. Avem alte şase oraşe care au cărbune, cupru, port, Dunăre, combinat siderurgic, cultură. Sunt la pământ. Şi aici, vin vechii politicieni pentru a ne spune cât de frumos au făcut ei praf localităţile şi ne mai cer ceva timp pentru a le şterge definitiv de pe hartă. Adică, mai vreo patru ani. În care, lipitorii de afişe şi nevestele, fără a li se spune, puşi fiind în posturi din administraţia locală vor contribui la degradarea urbei. De proşti ce sunt, evident. Mă veţi întreba ce are logica referitor la cele scrise mai sus. Sau bunul simţ. Au, pentru că dacă tu cu ai tăi, partidele lui peşte, timp de 26 de ani ai trimis peste hotare milioane de cetăţeni din cauză de proastă administraţie, nu mai ai cum, acum să vii să îmi mai ceri votul pentru alţi patru ani. Şi, din moment ce într-unul dintre cele mai sărace judeţe ale ţării vorbim de fraude de zeci de milioane de euro, de arestarea, reţinerea sau condamnarea primilor capi politico-administrativi ai comunităţii, nu credeţi că putem vorbi de o totală lipsă de bun simţ a lor şi de o totală lipsă de logică a noastră, a alegătorilor?

DP

Dan Popoviciu

Dan Popoviciu

Ziarist profesionist din 1996. Redactor şi realizator de emisiuni la televiziunea Terra Sat, jurnalist la publicaţiile Sud-Vestul, 24 de Ore, fondator al ziarului Ghimpele, redactor la P(r)ostul Mare. În prezent, realizator de emisiuni la Vest TV Reşiţa. Autor al unui volum de proză. Studii de drept.

%d blogeri au apreciat: