Penal şi codaş. Vorbim despre Caraş-Severin? Penal şi codaş. Vorbim despre Caraş-Severin?
 O ultimă statistică ne aruncă pe noi, cei din Caraş-Severin, la coada clasamentului ce face referire la nivelul de trai. Suntem pe undeva pe... Penal şi codaş. Vorbim despre Caraş-Severin?

 O ultimă statistică ne aruncă pe noi, cei din Caraş-Severin, la coada clasamentului ce face referire la nivelul de trai. Suntem pe undeva pe lângă Vaslui, Harghita şi Covasna. Om fi noi cosmopoliţi dar, limbile pământului nu au de a face cu sărăcia. De-a lungul timpului recent, de după 1989, am avut parte de vajnici conducători. Ba pe la Prefectură, ba pe la Consiliul Judeţean, vorbeam de Frunzăverde, Bălan sau Mustăcilă. Vela şi Mocioalcă arătau din când în când pisica. Mari oameni, mari caractere! Au pus pe butuci un întreg judeţ. Ei, sărmanii luptători pentru binele prostimii, stau bine merci. Nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase. Unora! Mai au tupeul de a veni şi a ne explica despre viziunile domniilor lor legate de dezvoltarea judeţului. Unde dracului vedeţi voi, minunaţi politicieni, dezvoltarea Caraş-Severinului? Aţi avut butoanele, pe rând, de peste un sfert de secol. Unde suntem? O spun sec, statisticile. La coada României. Aşa, un pic de ruşine, nu vă vine? Şi mai vine nemernicul de DNA care, „politic” vă seceră. Preşedintele CJ, condamnat. Vicepreşedintele, condamnat. Prefectul, săltat. Primarul Reşiţei, săltat. Oameni de omenie, nu? Chiar avem noi, cărăşenii, orbul găinii? Chiar nu vedem cum ni se duc toate de sub nas? Aflăm din rechizitoriile procurorilor, minuni. Cu cât au vândut, cât au cerut, cât au negociat. Sume ce depăşesc decenţa unui amărât de salariu minim pe economie. Au fost în funcţii, au traficat, au vândut, s-au umplut de mocirla foloaselor necuvenite. În timp ce, s-au închis fabrici, s-au mărit preţuri, au fost goniţi investitori. S-au dărâmat dealuri, cu mii de euro. S-au făcut „parcuri industriale”, ce aşteaptă, goale, să fie vândute cui trebuie, pe nimic. Hoţie, jaf şi nesimţire cât cuprinde. Dragilor, ne mai trezim şi noi?

DP

Sursa foto: estudardireito.com.br

Dan Popoviciu

Dan Popoviciu

Ziarist profesionist din 1996. Redactor şi realizator de emisiuni la televiziunea Terra Sat, jurnalist la publicaţiile Sud-Vestul, 24 de Ore, fondator al ziarului Ghimpele, redactor la P(r)ostul Mare. În prezent, realizator de emisiuni la Vest TV Reşiţa. Autor al unui volum de proză. Studii de drept.

%d blogeri au apreciat: