A mai plecat un ziarist A mai plecat un ziarist
Dragă prietene și coleg, Adrian Crânganu, acea mână de oameni de care ai vorbit atât de frumos într-un editorial care ți-a fost recompensat cu... A mai plecat un ziarist

Dragă prietene și coleg, Adrian Crânganu, acea mână de oameni de care ai vorbit atât de frumos într-un editorial care ți-a fost recompensat cu un premiu la nivel național, s-a mai împuținat cu un deget. Pentru că sunt convins că printre acele degete strânse pumn la trecerea la cele veșnice a colegului nostru, Nea Colea (Nicolae Cătană), de care tu scriai, se număra și colegul și prietenul nostru, ziaristul sportiv de la ”Timpul”, Marius Moraru,colaj-nea-marius (sursa foto: Caon/Jurnal de Caraș-Severin) care a plecat luni dimineața la Ceruri. O listă deja mult prea lungă cu oameni dragi și frumoși, ziariști și personalități culturale, în egală măsură, care ne-au lăsat pe noi să le continuăm munca și să le cinstim memoria. Timotei Jurjica, Gheorghe Jița, Paul Bocșanu, Constantin Titi Țigănele, Gabriel Ștefănescu, Brighitte Anghel, Alexandru Bârsescu,  Nicolae Cătană, Mircea Cavadia. Acum, lor li se alătură Marius Moraru, un jurnalist sportiv autentic, cum nu mai întâlnești azi: echilibrat, profesionist, documentat, cult. Un ziarist care a promovat o sumedenie de sportivi, i-a descoperit și i-a făcut cunoscuți. Și, mai cu seamă, un om minunat. În 2004, când mai mulți dintre noi am plecat să întemeiem ziarul ”Sud-Vestul”, Marius a rămas, fidel unei idei și propriei statornicii profesionale, deși ”Timpul” nu mai era ce consideram noi că a fost. A continuat la ”Jurnal de Caraș-Severin”, unde, îmi spun colegii lui, în ultima vreme venea mai mult duminica să scrie, pentru că era bolnav. Destinul meu jurnalistic dar și cel uman s-a legat mult de Mariu Moraru, cu care am fost coleg de birou 12 ani. Omenia lui, blândețea, umorul fin, dar și profesionalismul său desăvârșit mi-au făcut bine atâția ani… Nu sunt doar cuvinte frumoase, expresii seci de necrolog. Nu, Marius a fost exact așa: un om bun, un ziarist de excepție. Și-a iubit enorm de mult familia, băiatul și pe soția lui, părinții, socrii. A apreciat pe cei din jurul său și a fost, la rândul său, apreciat.

         Dumnezeu să te odihnească, Marius! Sperăm că nu o sa te dezamăgim niciodată!

DB

Daniel Botgros

Daniel Botgros

Ziarist profesionist din 1990. Activitate jurnalistică la publicaţiile Tinerii, Timpul, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Sud-Vestul, Măsura, Ziua de Vest. Redactor la televiziunea Terra Sat, redactor şi realizator de emisiuni la Radio România Reşiţa, realizator de emisiuni la Banat TV. Activităţi în domeniul PR. Autor a patru volume, de proză, reportaj şi eseu și al unui volum de jurnalism. Studii de jurnalism şi comunicare.

%d blogeri au apreciat: