Un județ conectat la masca de oxigen Un județ conectat la masca de oxigen
Pare că în România nu se mai găsesc oameni credibili. Nu mă refer la masa oamenilor simpli, cinstiți, a profesioniștilor serioși, a celor care... Un județ conectat la masca de oxigen

Pare că în România nu se mai găsesc oameni credibili. Nu mă refer la masa oamenilor simpli, cinstiți, a profesioniștilor serioși, a celor care își văd de treaba lor, umiliți de politicieni și de un sistem uneori opresiv, așa cum nu ne imaginam că mai putem avea, după 1989. Mă refer la cei care vor să intre în invidiatul club al puterii politice și administrative, în clubul considerat select al aleșilor sau al numiților. Foarte multă lume are probleme cu justiția, cu ANI sau un trecut cu care în niciun caz nu se pot mândri. Lideri proeminenți arestați sau condamnați. După patru ani de tăcere și de decizii, elegant spus, discutabile, după patru ani de căpătuială, așa, pe mutește, precum niște ghiocei deja ofiliți, apar din nou așa-zișii politicieni. Dintr-o dată interesați de tot ce se întâmplă, de la prețul cartofilor în piețe, până la evenimente culturale, de la meteo și până la lupta împotriva terorismului. Se agață de orice, după cum îi învață sfătuitorii hârșiți în politică, numai să atragă atenția. Nu investesc serios în campanii profesioniste, ci organizează palide conferințe de presă, dau declarații tâmpe, nu înțeleg nimic din ce se întâmplă dar se află în treabă.

E o opinie subiectivă, desigur, e poate devreme, dar mi se pare dezamăgitoare oferta politică sau chiar independentă pentru primăriile județului, cel puțin cele anunțate până acum. La Consiliul județean, evident, aceleași figuri care domină viața politică de peste 20 de ani. Este incredibil cum în toată această perioadă nu au putut crește oameni capabili, profesioniști, oameni care să fie respectați si să respecte, la rândul lor. Deși, dacă te uiți mai bine, actualii dinozauri politici n-au lăsat pe nimeni să crească la umbra lor. Au pregătit doar niște momâi, după chipul și asemănarea lor. Iar rezultatul se vede: 20 de ani de insucces, de jaf, de declin economic și social. Nu viziune, nu inițiativă, nimic care să scoată acest județ din izolarea care pare că ține de un blestem al locului. Cât despre Reșița, trebuie să mă repet, dezamăgitor! Nothing personal, cum zice englezul, dar nu văd până acum vreo adevărată personalitate capabilă să facă echipă cu un consiliu local de calitate și să reconfigureze acest oraș, unde IMM-urile sunt cu masca de oxigen, salariile sub nivelul mării iar cetățenii, câți au mai rămas, derutați și nemulțumiți. Așa că, până acum, anul electoral 2016 nu pare să ne aducă prea multă speranță. Alegem etern din aceeași ofertă și acest lucru e într-adevăr frustrant.

DB

Daniel Botgros

Daniel Botgros

Ziarist profesionist din 1990. Activitate jurnalistică la publicaţiile Tinerii, Timpul, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Sud-Vestul, Măsura, Ziua de Vest. Redactor la televiziunea Terra Sat, redactor şi realizator de emisiuni la Radio România Reşiţa, realizator de emisiuni la Banat TV. Activităţi în domeniul PR. Autor a patru volume, de proză, reportaj şi eseu și al unui volum de jurnalism. Studii de jurnalism şi comunicare.

%d blogeri au apreciat: