Alpinistul Cornel Galescu – lecție pentru politicieni! Alpinistul Cornel Galescu – lecție pentru politicieni!
Cornel Coco Galescu, cunoscutul alpinist român și cărășean, s-a distins, de multe ori, prin atitudinile publice, prin mesajele sale profunde ce iși trag seva... Alpinistul Cornel Galescu – lecție pentru politicieni!

Cornel Coco Galescu, cunoscutul alpinist român și cărășean, s-a distins, de multe ori, prin atitudinile publice, prin mesajele sale profunde ce iși trag seva din numeroasele sale expediții. Performer de rezonanță mondială, Coco Galescu a pus pe harta punctelor celor mai greu de atins de pe glob, România, Caransebeșul, Caraș-Severinul, dând întotdeauna lecții de patriotism autentic celor pentru care acest cuvânt e gol de conținut. Pe de altă parte, Coco s-a dovedit întotdeauna un ambasador ”verde”, să spunem așa, nu în sens politic, ci în sens de cetățean mondial, conștient de pericolul dezechilibrelor majore pe care le putem produce pe planetă. Aventurierul român nu doar a excaladat sau a explorat, ci a luat contact cu culturile popoarelor din zonele în care a avut expedițiile. S-a întors mai bogat, mai înțelegător față de problemele lumii. A încercat și încearcă să ne transmită și nouă spiritul său generos, măcar celor care vor să-l asculte. Coco Galescu a fost și viceprimar al Caransebeșului, deși unii s-au folosit de notorietatea sa, susținându-l, apoi dezicându-se. Nu e nicio mirare, însă, oamenii politici veroși fac deseori astfel de manevre. Cornel Galescu se revoltă, în acest moment, împotriva unei asemenea categorii de politicieni și atrage atenția asupra periculoasei pante descendente pe care a luat-o județul nostru. A scris pe Facebook o postare ce a stârnit o mulțime de comentarii și opinii, postare pe care o redăm și noi, integral:

”De obicei îmi place să postez despre sport, natură, munți, scrie Coco Galescu pe contul său. Astăzi am citit însă despre pregătirea partidelor pentru noile alegeri în Caraș-Severin și nu m-am putut stăpâni să nu spun următoarele: în condițiile în care populația județului este scârbită de clasa politică, terfelită și umilită de baroni și baronese, oare nu ar fi mai potrivită o conducere apolitică, venită din rândul societății civile? În acest județ nu mai există valori, intelectuali, oameni cu coloană, care să inspire incredere și speranță? În acest spațiu de basm, care este Caraș-Severinul, demnitatea este condamnată la supunere și mediocritate ? Aici, unde curge Dunărea și munții își înalță piscurile semeâe la peste 2.000 de metri altitudine, chiar nu mai crește nimic viu și frumos? Refuz să cred acest lucru. Daca am ști cât de goi și de cenușii sunt pe dinăuntru monștrii care ne-au fluturat mesaje electorale, împodobite cu floricele….dacă am știi câți oameni s-au stins sub ornamentele de Sărbatori… dacă am știi ce se ascunde în spatele zâmbetelor tâmpe, politruce… daca am știi….”

Sunt sau ar trebui să fie o profesiune de credință pentru fiecare dintre noi aceste cuvinte. Cu toții simțim că am ajuns la o limită în ce privește cârmuirea orașului, a județului, a țării. Chiar și noi  jurnaliștii, care scriem de ani de zile despre evoluțiile politice, încercăm un gust amar față de cum a involuat acest spațiu la timona acelorași figuri, de peste 20 de ani încoace. Vorba lui Coco Galescu, oare chiar nu mai avem oameni noi, de calitate, în acest județ? Oameni netrecuți prin malaxorul compromisului sau al corupției? Oare chiar nu putem rupe odată acest cerc de fier care ne strânge tuturor frunțile? Ar trebui, poate, să ne gândim mai des la asta.

DB

Sursa foto: pagina de Facebook Cornel Galescu

Daniel Botgros

Daniel Botgros

Ziarist profesionist din 1990. Activitate jurnalistică la publicaţiile Tinerii, Timpul, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Sud-Vestul, Măsura, Ziua de Vest. Redactor la televiziunea Terra Sat, redactor şi realizator de emisiuni la Radio România Reşiţa, realizator de emisiuni la Banat TV. Activităţi în domeniul PR. Autor a patru volume, de proză, reportaj şi eseu și al unui volum de jurnalism. Studii de jurnalism şi comunicare.

%d blogeri au apreciat: