”Apocalipsa”(?!) după Stepanescu ”Apocalipsa”(?!) după Stepanescu
Parafrazând un film rusesc celebru, am putea spune că instanța superioară cărășeană nu a crezut, în aceste zile, în ”lacrimile” fostului primar al Reșiței,... ”Apocalipsa”(?!) după Stepanescu

Parafrazând un film rusesc celebru, am putea spune că instanța superioară cărășeană nu a crezut, în aceste zile, în ”lacrimile” fostului primar al Reșiței, Mihai Stepanescu. Onestitatea și cooperarea cu autoritățile, pe care le-a clamat fostul edil, nu i-au fost de folos deocamdată, nu s-au dovedit de natură a impresiona magistrații, sensibili mai degrabă la persuasiunea procurorilor, care au învederat faptul că Stepanescu a fost arestat pentru două fapte de corupție. Spre deosebire de administratorul firmei din Alba, care a pătruns pe ușa din dos pe piața lucrărilor publice, găsind veriga slabă în administrație și față de femeia care l-a înfundat practic pe fostul primar, acesta rămâne în arest preventiv până după Sărbători. Faptul că e vorba de bani publici, că fapta e în formă continuată i-au agravat lui Mihai Stepanescu circumstanțele dar nu e treaba noastră să comentăm avatarurile juridice. Cert e că deși fostul edil a încercat să explice  faptul că socrii săi ar fi contribuit la starea lui financiară cu mult  peste medie, că 21 de ani a ocupat funcții publice, că e la prima abatere și că a mărturisit foarte repede, nu i-a făcut pe judecătorii cărășeni să fie mai îngăduitori, prelungind astfel arestul preventiv, solicitat de procurori, aceștia trimițându-l, desigur, în judecată.

Ce rămâne după? Apocalipsa sau un nou început? Cu Mihai Stepanescu lucrurile sunt clare, oricum el și-a prezentat demisia din toate funcțiile, așa că indiferent de condamnarea care i se va aplica, nu se mai poate întoarce prea curând la primărie și nici nu cred că ar dori așa ceva. În acest timp, lucrurile au început să se precipite un pic, mulți dintre posibilii candidați sau partidele care-i propun, aproape că nu mai au răbdare până anul viitor, înghesuindu-se deja să pășească în luminile rampei. Liberalii au fost cei mai harnici: sondaje, propuneri, declarații de intenție, chiar dacă acei candidați se întreceau doar în interiorul partidelor. Ce știm până acum: liberalul Ioan Popa, om de afaceri, viitorul independent Nicolae Ștefănescu (încă PSD). Dar social-democrații, vorba cuiva, stau incredibil de cuminți de parcă nu președintele organizației lor municipale Reșița ar fi arestat. În speranța că prin tăcere își vor mai conserva bruma de capital politic, mai bine tac chitic. E și asta, probabil, o atitudine politică. Așadar, candidat PSD nu avem încă, deși unele zvonuri acreditează faptul că ar vrea primar actualul interimar Ion Crina dar și deputatul Ioan Benga. Ce mai știm? Dan Acea, directorul Băncii Transilvania, curtat mai demult de unele formațiuni politice dar care va merge independent. Credeți că va fi vreunul dintre ei providențial pentru acest (încă) municipiu amărât? Rămâne o întrebare deschisă dar lucrurile sunt abia la început.    

DB

Daniel Botgros

Daniel Botgros

Ziarist profesionist din 1990. Activitate jurnalistică la publicaţiile Tinerii, Timpul, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Sud-Vestul, Măsura, Ziua de Vest. Redactor la televiziunea Terra Sat, redactor şi realizator de emisiuni la Radio România Reşiţa, realizator de emisiuni la Banat TV. Activităţi în domeniul PR. Autor a patru volume, de proză, reportaj şi eseu și al unui volum de jurnalism. Studii de jurnalism şi comunicare.

%d blogeri au apreciat: