Tânăr și sănătos Tânăr și sănătos
 Trăiește sănătos! Este un îndemn auzit destul de des în ultimii ani dar de obicei aceste mesaje sunt destul de vagi și cu greu... Tânăr și sănătos

 Trăiește sănătos! Este un îndemn auzit destul de des în ultimii ani dar de obicei aceste mesaje sunt destul de vagi și cu greu adaptabile existenței noastre cotidiene. Iată însă că un târg de Crăciun cu produse naturale, destinate unei vieți sănătoase, ne va atrage cu siguranță atenția asupra diversității bucătăriei bio. Manifestarea va avea loc la Timișoara, în 20 decembrie, în sala de conferințe a  Hotelului Casa Palace, pe splaiul Nicolae Titulescu nr. 8 cu începere  de la ora 10. Târgul va avea, potrivit Ancăi Alina Ionescu, fondatoarea unui program complet pentru sănătate, o sală cu expoziție iar într-o sală adiacentă, vor fi susținute prelegeri și ateliere de bucătărie raw și vegană.

”Dat fiind  că suntem la prima ediție participarea este gratuită atât pentru  expozanți cât și pentru vizitatori”, explică Anca Ionescu.
Vor susține prelegeri dr. Laura Lucia Oancea (www.naturiste-timisoara.ro) – medic homeopat, dr. biolog Veronica Popa (www.naturiste-timisoara.ro)- terapeut nutriționist. Anca Alina Ionescu fondatoarea programului complet pentru sănătate  ”Tânăr și Sănătos (www.tanarsisanatos.ro) – va susține  prelegerea intitulată  ”De ce e important să consumăm cat mai multe crudități?”, precum și un atelier unde va pregăti în fața  participanților un aperitiv vegan fără foc (raw vegan) pentru masa de  Crăciun. Mai departe, Amalia de la ”Crud și Simplu” (Facebook.com/Crud-si-Simplu) – atelier de  ”bucătăreală” vegană, Răzvan de la Endea Soap (http://endeasoap.com/)  va povesti despre  ingredientele din sapunurile naturale și de ce e bine să avem grija ce  punem pe pielea noastră.

Vor participa Terra Biola, Tânăr și Sănătos, Endea Soap,  Fresco, Nutribio, Crud și Simplu, EcoSense, Curtea Culorilor.

În ultimii ani, alimentația naturistă, fie ea vegană (alimente consumate fără niciun tratament termic), fie vegetariană sau pur și simplu sănătoasă, a câștigat mult teren, în defavoarea obiceiurilor culinare nesănătoase. Bucătăria naturală și naturistă a câștigat enorm în diversitate, devenind o alternativă viabilă la consumul exagerat de carne sau de produse de tip fast-food.

DB

Daniel Botgros

Daniel Botgros

Ziarist profesionist din 1990. Activitate jurnalistică la publicaţiile Tinerii, Timpul, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Sud-Vestul, Măsura, Ziua de Vest. Redactor la televiziunea Terra Sat, redactor şi realizator de emisiuni la Radio România Reşiţa, realizator de emisiuni la Banat TV. Activităţi în domeniul PR. Autor a patru volume, de proză, reportaj şi eseu și al unui volum de jurnalism. Studii de jurnalism şi comunicare.

%d blogeri au apreciat: