Primărie, primărie, tu mă faci cu pălărie… Primărie, primărie, tu mă faci cu pălărie…
Agitație mare la sfârșit de an în viața politică și administrativă reșițeană. Nu a trecut mult timp de când am rămas fără primar și... Primărie, primărie, tu mă faci cu pălărie…

Agitație mare la sfârșit de an în viața politică și administrativă reșițeană. Nu a trecut mult timp de când am rămas fără primar și ni s-a pus unul interimar, că au și apărut curajoșii candidați pentru următoarele alegeri locale.

E foarte trist, pentru mine ca reșițean, să constat că anumite ”elite” locale sau, mai precis, ale politicii locale, caută cu disperare să se lipească de câte un candidat deși nu a trecut mult timp de când le-a fost arestat stăpânul. E tare greu să accept asta, având în vedere că și acum îmi sună în minte cuvintele cu care eram catalogat și acuzat, prin piețe și pe străzi, de faptul că nu agream acea candidatură, ba mai  mult, preziceam o catastrofă dacă Reșița va porni în acea direcție. Dacă am avut dreptate sau nu, asta să stabilească reșițenii, dar faptul că acțiunea, destul de agresivă de altfel, a acestor ”elite” a adus Reșița în situația de astăzi, mă face să le recomand  domnilor în cauză să ia calea unei cariere de observatori ” de elită” și asta doar pentru binele și siguranța orașului nostru.

În rest toate bune, dar aș mai sublinia ceva. Observ cu îngrijorare involuția orașului nostru, nu doar din punct de vedere economic care este foarte vizibilă, ci și din punctul de  vedere al potenței politice. Pe vremuri primarul Reșiței era ales de către reșițeni, apoi ne-am trezit cu o ”numire ” dinspre Timișoara și astăzi avem toate șansele ca următoarea ” numire” să vină dinspre Caransebeș. Tare, nu-i așa? Ce poți sa-ți mai dorești? Poate puțin spirit de observație și ceva mai multă mândrie locală pentru reșițeni.

AV

Sursa foto: romaniatv.net

Aurel Văduva

Aurel Văduva

%d blogeri au apreciat: