Să ne luăm salariile! Cum şi pentru ce? Să ne luăm salariile! Cum şi pentru ce?
Încă nu au început Sfintele Sărbători aşa că, îmi permit să fiu rău. Văd din ce în ce mai multe postări în mediul online,... Să ne luăm salariile! Cum şi pentru ce?
Încă nu au început Sfintele Sărbători aşa că, îmi permit să fiu rău. Văd din ce în ce mai multe postări în mediul online, conform cărora, bugetarii vor fi din nou loviţi de năpastă. Nu li se mai măresc salariile, ba mai rău, s-ar putea să scadă. Şi, cum o veste rea nu vine niciodată singură, vor putea fi şi concedieri. Ceea ce nu prea vrea bugetarul să citească şi să spună este că, se vor efectua nişte măsurători de performanţă a activităţii fiecărui amploaiat de prin administraţia excesiv de stufoasă a aparatului de stat. Ei, aici cred că e buba. Unii, firesc, aş spune, se tem că aprecierea se va face printr-un feeling politic. Dintre ăştia, unii se simt descoperiţi, pentru că protectorii lor au fost răpiţi de DNA. Şi, în ciuda oricărei logici, griji îşi fac şi profesioniştii, pentru că nu pe toţi politicienii din administraţie i-a luat DNA. Nu scriu cu bucurie aceste rânduri, deoarece mulţi cetăţeni, instruiţi şi cu minte în cap, au fost obligaţi de piaţa muncii să se aciueze prin nenumăratele cotloane administrative. Dar, în lipsa unei minime grile de promovare şi salarizare oneste, principiale, pe criteriul competenţei, cei fără de pile sunt condamnaţi din start, dacă ar fi să ne bazăm pe precedent. Nici pentru supradimensionarea aparatului administrativ nu sunt ei, funcţionarii, vinovaţi. Au lipit afişe, au votat cum trebuie, nu comentează pentru o semnătură sau o ştampilă puse aiurea, oricum o făcea altul. Şi-atunci, mai pupai tu promovare? Problema însă, pune pe butuci o altă parte a societăţii. O altă clasă socială, care nu lipeşte afişe, nu este obişnuită să salute cu să trăiţi şi se ambiţionează să trăiască pe mâinile şi creierii ei. Care contribuie cu sume imense la bugetul de stat. Din care sume, să mă iertaţi, bugetarii sunt plătiţi. Şi ăştia, speriaţii de acum, vin şi-i amendează pe micii întreprinzători. Vin şi ceartă, vin şi închid tarabe, vin şi desfiinţează mica afacere a nenorocitului ce nu vrea să stea la mila statului. Nici măcar nu ştiu, de multe ori, de ce. Nu au habar cu ce se mănâncă alimentaţia publică, comerţul cu amănuntul, producţia industrială, agricultura etc. Dar, dau amenzi şi, aşa, bugetul creşte. Şi, poate vor fi lăsaţi doi pe un post de jumătate de inteligent. Că, doar şi la anul vor trebui lipite afişe şi numărate voturi.
DP
Sursa foto: jurnaluldeilfov.ro
 
Dan Popoviciu

Dan Popoviciu

Ziarist profesionist din 1996. Redactor şi realizator de emisiuni la televiziunea Terra Sat, jurnalist la publicaţiile Sud-Vestul, 24 de Ore, fondator al ziarului Ghimpele, redactor la P(r)ostul Mare. În prezent, realizator de emisiuni la Vest TV Reşiţa. Autor al unui volum de proză. Studii de drept.

%d blogeri au apreciat: