Aurelian Pavelescu: ”Un partid nu poate supraviețui la nesfârșit din parastase” Aurelian Pavelescu: ”Un partid nu poate supraviețui la nesfârșit din parastase”
Pentru PNȚCD Caraș-Severin sâmbătă după-amiaza a fost o zi care merită marcată în calendarul politic al acestei formațiuni: în urma conferinței județene de alegeri... Aurelian Pavelescu: ”Un partid nu poate supraviețui la nesfârșit din parastase”

IMG_28112015_140653 IMG_28112015_140705

Pentru PNȚCD Caraș-Severin sâmbătă după-amiaza a fost o zi care merită marcată în calendarul politic al acestei formațiuni: în urma conferinței județene de alegeri a fost reales președinte Dan Sârbu, om de afaceri reșițean, fost comandant al Grupului de Pompieri din județ. La alegeri a participat președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu dar a fost prezent și noul președinte al țărăniștilor reșițeni, Dorin Militaru. Aurelian Pavelescu a susținut o conferință de presă în care a dat un semnal clar de resetare a partidului. 

”Un partid nu mai poate supraviețui la nesfârșit cu ceremonii, rememorări, recurs la istore, parastase și alte asemenea, a spus Pavelescu jurnaliștilor. Suntem o formațiune pragmatică, ce nu se va mai feri cu aroganță de alianțe. E o nebunie să fi cotat cu 1 la sută și tu să ai pretenția, fără nicio alianță, să treci pragul de cinci la sută. Așadar, deși suntem singurul partid doctrinar din acest moment în România, nu vom avea o problemă cu cine vom face o alianță, din punct de vedere doctrinar, ci ne vom calcula matematic șansele de a accede în parlament. Pentru că dacă nu ești partid parlamentar, nu exiști. Partidele parlamentare primesc câte un milion de euro de la stat, în ziua alegerilor, pe când celelalte formațiuni, nimic. Acesta e acum țelul nostru pentru anul viitor: constituirea unui grup parlamentar.”

Aurelian Pavelescu, prezent pentru prima oară la Reșița, a vorbit despre marile greutăți și frustrări prin care a trecut partidul, despre faptul că nu s-a produs un schimb de generații și de aceea e nevoie de continuarea ideologiilor formațiunii dar, totdată, de intrarea partidului în politica reală. Liderul PNȚCD spune că formațiunea sa e într-o situație mai bună decât în 2011, că vorbeșre pe o singură voce și că e vorba de un partid consensual. Foștii lideri, spune el, s-au complăcut într-o automarginalizare, au avut o strategie profund greșită de a nu intra în alianțe iar rezultatele s-au văzut. Pavelescu vorbește de mecanisme profund discriminatorii dar legale, în România, care garantează dominația la putere a acelorași două-trei partide, puternic corupte, în fond niște găști infracționale. Aurelian Pavelescu a apreciat activitatea președintelui Dan Sârbu, în Caraș-Severin, acolo unde el și echipa sa au reușit să restaureze, practic, 44 de organizații din județ, urmând a se face același lucru și cu alte 33. La rândul lui, Dan Sârbu a precizat că își dorește cel puțin un consilier județean și 70,80 de consilieri locali în județ. În plus, Aurelian Pavelescu a reafirmat opțiunea extrem de clară pentru monarhia constituțională a PNȚCD. Semnalul însă ar trebui dat de președintele Klaus Iohannis, care poate convoca un referendum, după o consulatare amplă cu românii.   

DB

Daniel Botgros

Daniel Botgros

Ziarist profesionist din 1990. Activitate jurnalistică la publicaţiile Tinerii, Timpul, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Sud-Vestul, Măsura, Ziua de Vest. Redactor la televiziunea Terra Sat, redactor şi realizator de emisiuni la Radio România Reşiţa, realizator de emisiuni la Banat TV. Activităţi în domeniul PR. Autor a patru volume, de proză, reportaj şi eseu și al unui volum de jurnalism. Studii de jurnalism şi comunicare.

%d blogeri au apreciat: