Reset și restart în Caraș-Severin? Hmm… Reset și restart în Caraș-Severin? Hmm…
Pare că un anume vânt de curățenie adie prin mirificul nostru județ, chiar înainte de anul alegerilor locale. Nu, nu curățenie din interiorul vieții... Reset și restart în Caraș-Severin? Hmm…

Pare că un anume vânt de curățenie adie prin mirificul nostru județ, chiar înainte de anul alegerilor locale. Nu, nu curățenie din interiorul vieții politice sau administrative, ci una impusă de procurori. De evenimente triste ce nu au legătură cu saprofiții politici, care nu au din păcate nicio capacitate de autocurățare. Rosturile și calculele politicianiste au fost date peste cap la Reșița, de arestarea previzibilă a lui Mihai Stepanescu, care își făcuse deja planuri pentru primărie, pentru un nou mandat. Vorbise deja cu posibilii susținători, împărțise taberele, între ”sudiști”, ”dansatoare” sau alte etichete de acest gen, își stabilise dușmanii. Care, în mintea lui, nu erau puțini, ci pândeau la fiecare colț. Mai mult, visa probabil și la Consiliul județean, considerând forța lui Sorin Frunzăverde sensibil diminuată pentru 2016. În paranteză fie spus, aud că băiatul lui Stepanescu vituperează pe Facebook împotriva presei și, mai ales, culmea, împotriva celor care l-au făcut pe taică-su primar. Le dorește celor din mass-media să simtă copiii lor ceea ce simte el acum. Mă întreb ce simțea când tăticul era pe cai mari din banii noștri, în timp ce jurnaliștii numai ei știu cum le fac un rost fiilor și fiicelor lor. În fine, nu doresc să fiu subiectiv și, mai ales, nu aș vrea să lovesc în cineva care oricum are probleme. Bărbătește e să discuți aceste lucruri când oamenii se pot apăra. Ar mai fi de spus doar că tot miercuri Curtea de Apel Timișoara a respins cererea lui Mihai Stepanescu de arest la domiciliu, acesta continuând să rămână până la epuizarea celor 29 de zile, în arest preventiv.

Încercând însă să creionăm actualitatea cărășeană, în ideea dacă vom putea avea un restart în această zonă, miercuri s-au întâmplat mai multe. Încă de dimineață a apărut consilierul județean Nicolae Ștefănescu (fost prefect al județului), care a organizat o conferință de presă ad-hoc (nu știa despre ea cam nimeni de prin partid), eveniment în care și-a anunțat candidatura la primăria Reșiței. Independent. Cu precizarea că în proximitatea alegerilor își va prezenta demisia din PSD. Ștefi, cum îl alintă apropiații, sau Nicalai, un profesionist în materie de proiecte europene și un politician versat, e drept, a zis că s-a săturat ca în acest oraș care se îndreaptă spre statutul de comună, până și trenul să intre cu spatele. Amuzant dar fostul primar făcea parte tot din PSD. Abia acum se dă glas nemulțumirilor?

Aceeași zi de miercuri a mai consemnat un fel de premieră. Consilierii județeni au reușit, printr-un artificiu legal, să îl demită de Ionesie Ghiorghioni, vicepreședintele Consiliului județean, aflat sub control judiciar într-o cauză penală. Ghiorghioni se dovedise, aidoma filmului ”Greu de ucis”, greu de schimbat. Acum, dacă nu a avut voie să vină la Consiliul județean timp de 60 de zile, consilierii au putut vota eliberarea sa din funcție.

O zi, așadar, destul de bogată în evenimente. Cum va arăta Reșița și județul în pragul lui 2016, când așteptăm, a câta oară?, o primenire a vieții publice? Greu de spus dar unele semnale le vedem de pe acum. Deocamdată, candidaturi oficiale tot pe considerentul rotației cadrelor.     

DB

Sursa foto: protv.ro

Daniel Botgros

Daniel Botgros

Ziarist profesionist din 1990. Activitate jurnalistică la publicaţiile Tinerii, Timpul, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Sud-Vestul, Măsura, Ziua de Vest. Redactor la televiziunea Terra Sat, redactor şi realizator de emisiuni la Radio România Reşiţa, realizator de emisiuni la Banat TV. Activităţi în domeniul PR. Autor a patru volume, de proză, reportaj şi eseu și al unui volum de jurnalism. Studii de jurnalism şi comunicare.

%d blogeri au apreciat: