Cătușe pentru primarul Mihai Stepanescu Cătușe pentru primarul Mihai Stepanescu
UPDATE 3 Potrivit publicației Express de Banat, care citează surse judiciare, primarul Mihai Stepanescu a fost reținut pentru 24 de ore. El ar fi... Cătușe pentru primarul Mihai Stepanescu

UPDATE 3

Potrivit publicației Express de Banat, care citează surse judiciare, primarul Mihai Stepanescu a fost reținut pentru 24 de ore. El ar fi recunoscut faptele care-l incriminează pentru fapte de luare de mită în formă continuată.

UPDATE 2

Audierile primarului Mihai Stepanescu au continuat până în seara de joi, la DNA Timișoara. Edilul șef al Reșiței le-a spus, destul de stângaci, jurnaliștilor timișoreni că nu a luat nimic, că nu a ”perceput” nimic, în nicio situație. Referindu-se, desigur, la acuzațiile că ar fi solicitat cu titlu de șpagă, procente de 10 la sută din lucrări publice. Au fost audiați și alți cîțiva angajați ai primăriei, inclusiv foști angaați. Printre ei se pare că există o persoană de sex feminin, care ar fi intermediat posibilele șpăgi. Unele surse, neoficiale, indică faptul că procurorii dispun de înregistrări care l-ar încrimina pe primarul Stepanescu în legătură cu solicitarea și primirea de mită. Vom reveni.  

UPDATE 1

Primarul municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, a fost dus la audieri, puţin după orele prânzului, în urma percheziţiilor efectuate de DNA, la sediul Primăriei Reşiţa.

”Am fost informat că trebuie să prezentăm documente. Sub nicio formă nu am luat mită şi nu am cerut nimic”, a declarat primarul municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, la ieșirea de după întrevederea cu procurorii DNA.

Avocatul lui Stepanescu, Viorel Paşca, a afirmat că este vorba de o atribuire a unui contract de lucrări publice.  

”S-a efectuat o percheziţie, la sediul Primăriei Reşiţa, de către DNA Timişoara, în legătură cu un contract de atribuire de lucrări publice. Nu am văzut contractul, deci nu pot să vă spun nimic, deocamdată”, a declarat Viorel Paşca, avocatul primarului Mihai Stepanescu.

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Timișoara au efectuat, joi, cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în perioada 2014 – 2015. Au fost efectuate percheziții domiciliare în cinci locații situate în municipiul Timișoara și municipiul Reșița, din care una la sediul Primăriei Reşiţa, iar restul la domiciliile unor persoane fizice.

La ora la care scriem aceste rânduri, procurori DNA Timiș efectuează percheziții la Primăria Reșița, în special la biroul primarului Mihai Stepanescu. Procurorii ar viza posibile fapte de corupție săvârșite în anii 2014 – 2015, beneficiind de aportul de specialitate al SRI. S-ar părea că există și un mandat de aducere pentru primarul Stepanescu. Înainte de a trage concluzii, poate pripite, să așteptăm derularea evenimentelor și explicațiile magistraților DNA. Vom reveni.

DB

Daniel Botgros

Daniel Botgros

Ziarist profesionist din 1990. Activitate jurnalistică la publicaţiile Tinerii, Timpul, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Sud-Vestul, Măsura, Ziua de Vest. Redactor la televiziunea Terra Sat, redactor şi realizator de emisiuni la Radio România Reşiţa, realizator de emisiuni la Banat TV. Activităţi în domeniul PR. Autor a patru volume, de proză, reportaj şi eseu și al unui volum de jurnalism. Studii de jurnalism şi comunicare.

%d blogeri au apreciat: