Care revendicări? Permiteţi? Care revendicări? Permiteţi?
 Citesc direct, citesc ca prostul, dar mai citesc şi printre rânduri. S-au trezit butoniştii să declare că, mulţimea din stradă habar n-are ce vrea.... Care revendicări? Permiteţi?

 Citesc direct, citesc ca prostul, dar mai citesc şi printre rânduri. S-au trezit butoniştii să declare că, mulţimea din stradă habar n-are ce vrea. N-o avea habar cea care, prin reprezentanţi, debitează tâmpenii la microfoanele butonate şi în biroul butonatului din eşalonul doi al manipulării, zâmbitorul preşedinte. Ce o fi atât de greu de bălmăjit câteva doleanţe primare ale populaţiei aparţinătoare încă locuitei Românii? Îmi şi vă propun un exerciţiu. Listă de revendicări.

1. Punerea în legalitate a rezultatului referendumului prin care s-a hotărât că numărul de parlamentari în Parlamentul României este de trei sute.

2. Parlamentarii din ultimii 25 de ani nu mai au dreptul de a candida sau de a ocupa funcţii publice.

3. Confiscarea extinsă a averilor tuturor ce au fost dovediţi drept hoţi şi prădători ai bugetului naţional.

4. Cercetarea modului în care proprietatea socialistă a fost transferată miliardarilor de carton.

5. Urmărirea îndeplinirii obligaţiilor asumate de cumpărători prin contractele de vânzare-cumpărare ale industriei româneşti.

6. Stabilirea unei legislaţii coerente, respectate prin intermediul justiţiei, care este datoare să fie independentă dar să răspundă în faţa Parlamentului.

7. Punerea în practică a unei grile de salarizare conforme cu munca prestată de fiecare individ, pe baza unei scări a valorilor reale.

8. Stabilirea unui procent de cel mult zece la sută cu care cuantumul unei pensii poate depăşi salariul mediu pe economie.

9. Scoaterea în afara legii a pensiilor speciale, a foloaselor pecuniare excesive ale politicienilor din administraţie şi din aparatul de stat.

Mă opresc aici, pentru că nu vreau să ajung la numărul biblic. Vă aştept pe voi să completaţi lista. Cu siguranţă veţi găsi lucruri la fel de simple, logice şi de bun simţ ce mi-au scăpat.

DP

Sursa foto:aktual24.ro

Dan Popoviciu

Dan Popoviciu

Ziarist profesionist din 1996. Redactor şi realizator de emisiuni la televiziunea Terra Sat, jurnalist la publicaţiile Sud-Vestul, 24 de Ore, fondator al ziarului Ghimpele, redactor la P(r)ostul Mare. În prezent, realizator de emisiuni la Vest TV Reşiţa. Autor al unui volum de proză. Studii de drept.

%d blogeri au apreciat: